Σε νέο ιστορικό υψηλό οι μετοχές της Apple έπειτα από έναν χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέο ιστορικό υψηλό οι μετοχές της Apple έπειτα από έναν χρόνο
Apple
Ένδειξη ότι ο κλάδος της τεχνολογίας αποκτά και πάλι την ηγετική του θέση, με την εταιρεία να έχει καταγράψει άνοδο πάνω από το 41% έως τώρα φέτος. 

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η τιμή της μετοχής της Apple εχθές, Δευτέρα, σε ένα σημάδι ότι ο κλάδος της τεχνολογίας αποκτά και πάλι την ηγετική του θέση, με την εταιρεία να έχει καταγράψει άνοδο πάνω από το 41% έως τώρα φέτος.

Συγκεκριμένα, η μετοχή ενισχύθηκε 1,6%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 183,79 δολάρια. Πρόκειται για το πρώτο ιστορικό υψηλό της Apple από τον Ιανουάριο του 2022, αν και έφτασε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό την περασμένη εβδομάδα έπειτα από την αποκάλυψη της νέας μάσκας μεικτής πραγματικότητας Vision Pro.

Η μετοχή είναι «αγαπημένη» των επενδυτών, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς. Θεωρήθηκε ασφαλές καταφύγιο εν μέσω των αναταραχών στον τραπεζικό τομέα νωρίτερα φέτος, με τους επενδυτές να αναγνωρίζουν τη δυναμική του ισολογισμού της, το πρόγραμμα επιστροφής κεφαλαίου καθώς και τις διαρκείς ροές εσόδων, ενώ τα πρόσφατα αποτελέσματα της Apple ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Επιπλέον, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τα σχέδια της εταιρείας να επεκτείνει και να ανανεώσει την αλυσίδα λιανικής της.

«Η Apple έχει έναν οδικό χάρτη με τον οποίο οι επενδυτές αισθάνονται άνετα, έχει απίστευτες ταμειακές ροές και δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό το απίστευτο επιχειρηματικό μοντέλο», ανέφερε ο Wayne Kaufman, επικεφαλής αναλυτής της Phoenix Financial Services στο Bloomberg. «Η Apple είναι μία από τις μετοχές τις οποίες οι επενδυτές αισθάνονται άνετα να κατέχουν είτε ενισχύονται είτε υποχωρούν, επειδή είναι βέβαιοι ότι θα βγάλουν χρήματα μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η άνοδος της μετοχής της Apple στήριξε τα ευρύτερα κέρδη της Wall Street, καθώς είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία της αμερικανικής αγοράς, αντιπροσωπεύοντας το 7,5% του S&P 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά Activision: Η αμερικανική αρχή ανταγωνισμού ζητά την αναστολή του deal με τη Microsoft

Ισχυρά κέρδη για την Toyota μετά το πλάνο για την ανάπτυξη EV

gazzetta
gazzetta reader insider insider