Τσαμάζ: Συνεχίζουμε σταθερά τις επενδύσεις παρά τις προκλήσεις - Τα σχέδια για τη συνέχεια

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαμάζ: Συνεχίζουμε σταθερά τις επενδύσεις παρά τις προκλήσεις - Τα σχέδια για τη συνέχεια
Τι περιλαμβάνει η στρατηγική του ΟΤΕ για τη συνέχεια.

Ανάπτυξη σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης, συνέχεια στο επενδυτικο πλάνο παρά τις όποιες προκλήσεις και ισχυροποίηση όλων των νέων υπηρεσιών που υποστηρίζουν το όραμά του Ομίλου να γίνει ένας πάροχος 360º ψηφιακών υπηρεσιών, περιλαμβάνει η στρατηγική του ομίλου ΟΤΕ για την συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Μιχάλης Τσαμάζ στο πλαίσιο της 71ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα υβριδικά.

«Το προηγούμενο έτος, ήταν ακόμη μία χρονιά ισχυρών επιδόσεων για τον ΟΤΕ», ανέφερε ο κ Τσαμάζ, δηλώνοντας υπερήφανος που ο Όμιλος πέτυχε όλους τους οικονομικούς και λειτουργικούς στόχους που είχε θέσει, παρά το γεγονός ότι ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος χτυπήθηκε από τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα κόστη, και ο ανταγωνισμός εντάθηκε. «Κόντρα σε αυτό το περιβάλλον, εμείς αυξήσαμε τα έσοδα και την κερδοφορία EBITDA κατά 4%, ενώ και οι ταμειακές μας ροές αυξήθηκαν κατά 24%. Επιπλέον, διατηρήσαμε στο ακέραιο το μεγάλο επενδυτικό μας πλάνο, ώστε να διασφαλίσουμε την μελλοντική μας ανάπτυξη και την παραμονή μας του τίτλου του κορυφαίου παρόχου ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η προσπάθεια να εδραιωθεί ο Όμιλος ως η ψηφιακή ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία χτίζεται το μέλλον της Ελλάδας είναι συνεχής, συνέχισε ο επικεφαλής του Ομίλου, σημειώνοντας ότι ο ΟΤΕ πραγματοποιεί πολλαπλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτά περιλαμβάνουν, οπωσ εξήγησε ο κ Τσαμάζ την συνέχιση των επενδύσεων σε οπτικές ίνες ώστε να έχουν πρόσβαση στο τέλος του 2023 περί τα 1,4 εκατ. σπίτια και περί τα 3 εκατ. έως το 2027. Με τον τρόπο αυτό θα διευρυνθεί και η πελατειακή του Ομίλου, όπως μάρτυρα η μέχρι σήμερα αύξηση των διεισδυσης που συνοδεύτηκε κι απο αύξηση των πελατών.

Υψηλή προτεραιότητα για τον Όμιλο είναι και η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου 5G, με στόχο η κάλυψη να φτάσει στο 90% στο τέλος το 2023, και σε πάνω από 90%στις μεγάλες πόλεις, αλλά και της συνδρομητικης τηλεόρασης, με την διατήρηση του ηδη πλούσιου αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Τέλος ακόμα μεγαλύτερη έμφαση ανάμενεται να δοθεί και στις συμπληρωματικεσ υπηρεσίες του ομίλου, όπως τα έργα ICT, τα εσοδα από τα οποία αυξηθηκαν το 2022 κατά 26%, το «payzy by Cosmote», το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τους 100 χιλιάδες ενεργούς πελάτες, αλλά και το Box τα μεγέθη του οποίου έχουν προσεγγίσει πια τους ισχυρούς ανταγωνιστές του χώρου.

Περα απο την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του βέβαια ο Όμιλος στρέφεται και στη βέλτιστη οργάνωση και την κατάλληλη διάρθρωση του κόστους, εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους του, μετασχηματίζοντας την εταιρεία και εφαρμόζοντας προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider