BofA: Ρεκόρ εισροών σε τεχνολογικές μετοχές εν μέσω φρενίτιδας με την AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Ρεκόρ εισροών σε τεχνολογικές μετοχές εν μέσω φρενίτιδας με την AI
Ρεκόρ εισροών σε μετοχές τεχνολογίας λόγω του ντόρου με την τεχνητή νοημοσύνη «βλέπει» η BofA.

Η φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) κάνει τους επενδυτές να διοχετεύσουν στις τεχνολογικές μετοχές ένα ποσό - ρεκόρ, σύμφωνα με την Bank of America (BofA).

Μια «μικρή φούσκα» στην τεχνητή νοημοσύνη ήταν το κυρίαρχο θέμα της αγοράς τον Μάιο, κατά τον στρατηγικό αναλυτή, Μάικλ Χάρτνετ, με τα κεφάλαια που κατευθυνθήκαν προς την τεχνολογία να φτάνουν το ιστορικό υψηλό των 8,5 δισ. δολαρίων την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία της EPFR Global, τα οποία επικαλείται η αμερικανική τράπεζα.

Οι ροές σε παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια έφτασαν συνολικά τα 14,8 δισ. δολάρια, ενώ 1,1 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια. Οι μετοχές τεχνολογίας έχουν εκτιναχθεί 32% φέτος, λόγω των στοιχημάτων ότι αφενός η Fed θα σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια και αφετέρου ότι ο τεχνολογικός τομέας θα εμφανίσει ανθεκτικότητα απέναντι σε μια επερχόμενη ύφεση.

Η αισιοδοξία γύρω από τις μετοχές που σχετίζονται με την ΑΙ έδωσε πρόσθετη ώθηση στις εταιρείες τεχνολογίας τον Μάιο, στέλνοντας για λίγο την κεφαλαιοποίηση της Nvidia στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η Apple έχει επιστρέψει κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, ο έμπειρος αναλυτής προειδοποιεί γενικότερα για τα «σκαμπανεβάσματα» των μετοχών εν μέσω της προοπτικής σύσφιξης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, όπως καταλήγει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: Στα 39 εκατ. ευρώ τα EBITDA το α' τρίμηνο - Αυξημένος κατά 2% ο κύκλος εργασιών

Mytilineos: Τι θα κρίνει την απόφαση για μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό

Πάνω από τους στόχους οι συνδρομητές του Disney+ στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider