Pfizer: Θετικά αποτελέσματα από την 3η φάση θεραπείας για την αιμορροφιλία - «Τσιμπάει» η μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Θετικά αποτελέσματα από την 3η φάση θεραπείας για την αιμορροφιλία - «Τσιμπάει» η μετοχή
Μελέτη έδειξε ότι η προφυλακτική θεραπεία με marstacimab οδήγησε σε στατιστικά σημαντική και κλινικά σημαντική μείωση του ετήσιου ρυθμού αιμορραγίας σε άτομα με σοβαρή αιμορροφιλία

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μια μελέτη Φάσης 3 της θεραπείας της για την αιμορροφιλία, με την ονομασία marstacimab, πέτυχε τα πρωτεύοντα καταληκτικά της σημεία, δείχνοντας στατικά σημαντικές και κλινικά σημαντικές επιδράσεις στην αιμορραγική διαταραχή.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία η οποία «τρέχει» την marstacimab για τη θεραπεία της αιμορροφιλίας Α ή Β για άτομα χωρίς αναστολείς του παράγοντα VIII ή του παράγοντα IX, δήλωσε ότι η μελέτη έδειξε ότι η προφυλακτική θεραπεία με marstacimab οδήγησε σε στατιστικά σημαντική και κλινικά σημαντική μείωση του ετήσιου ρυθμού αιμορραγίας σε άτομα με σοβαρή αιμορροφιλία Α και μέτρια σοβαρή έως σοβαρή αιμορροφιλία Β χωρίς αναστολείς.

Η Pfizer δήλωσε ότι το προφίλ ασφάλειας της marstacimab ήταν συνεπές με τα αποτελέσματα της πρώτης και της δεύτερης φάσης και ότι η θεραπεία ήταν γενικά καλά ανεκτή.

Η Pfizer δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναλύει το πλήρες σύνολο των δεδομένων της μελέτης, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να συζητήσει τα αποτελέσματα της μελέτης με τις ρυθμιστικές αρχές, με στόχο την έναρξη υποβολής κανονιστικών αιτήσεων τους επόμενους μήνες.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η marstacimab, εάν εγκριθεί, έχει τη δυνατότητα να γίνει η πρώτη υποδόρια θεραπεία που χορηγείται μία φορά την εβδομάδα για άτομα με αιμορροφιλία Β και η πρώτη θεραπεία που χορηγείται ως σταθερή δόση για άτομα με αιμορροφιλία Α ή Β.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Pfizer σημειώνει μικρή άνοδο πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider