Nvidia: Το fund της Κάθι Γουντ «ξεφορτώθηκε» μετοχές πριν από την άνοδο των 560 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Το fund της Κάθι Γουντ «ξεφορτώθηκε» μετοχές πριν από την άνοδο των 560 δισ. δολαρίων
Από την αρχή του 2023, η μετοχή της Nvidia ενισχύεται κατά 159,9%

«Εκτός του τραπεζιού» από τη μεγάλη άνοδο που καταγράφει η μετοχή της Nvidia έχει μείνει -σε μεγάλο βαθμό- το fund ARK Innovation ETF (ARKK) της γνωστής επενδύτριας, Κάθι Γουντ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έχει δει την αξία της να ανεβαίνει κατά 560 δισ. δολάρια (σε όρους κεφαλαιοποίησης) από τη στιγμή που το ARKK «ξεφορτώθηκε» σημαντικό μέρος των μετοχών που κατείχε στην Nvidia, στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Nvidia έγραψε κέρδη 24% για την Πέμπτη στην Wall Street, ενώ η κεφαλαιοποίηση της «εκτοξεύτηκε» κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια απ' όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το α' τρίμηνο την Τετάρτη.

Η αξία της μετοχής της Nvidia έφτασε την Πέμπτη τα 379,80 δολάρια, ξεπερνώντας πρόσκαιρα σε κεφαλαιοποίηση τα 1 τρισ. δολάρια, προτού καταλήξει στα 939,2 δισ. δολάρια. Από την αρχή του 2023, η μετοχή της Nvidia ενισχύεται κατά 159,9%.

Σημειώνεται πως το ARKK είχε 750.000 μετοχές της Nvidia τον Οκτώβριο του 2022, όταν η αξία τους ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020. Τον Νοέμβριο η Γουντ μείωσε την έκθεση του ARKK σε 39.000 μετοχές για μηδενίσει τις μετοχές που είχε στην εταιρεία μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ακόμα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Γουντ διατηρεί μετοχική έκθεση στην Nvidia μέσω άλλων, μικρότερων fund στα οποία συμμετέχει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στην Wall Street, παρά το +24% της Nvidia

gazzetta
gazzetta reader insider insider