Netflix: Τέλος στο μοίρασμα των κωδικών - Ξεκίνησε η έξτρα χρέωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Τέλος στο μοίρασμα των κωδικών - Ξεκίνησε η έξτρα χρέωση
Όσοι μοιράζονται τους κωδικούς τους στο Netflix με φίλους και γνωστούς, ήρθε η στιγμή να το σταματήσουν.

Το Netflix έβαλε και επίσημα τέλος στην κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασης, όπως είχε προαναγγείλει, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η εταιρεία streaming την Τρίτη ανακοίνωσε ότι στέλνει email σε όλους τους συνδρομητές πρώτα επί αμερικανικού εδάφους που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, ως μέρος της πολυαναμενόμενης στρατηγικής για τον περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

«Ο λογαριασμός σας στο Netflix είναι για εσάς και τα άτομα με τα οποία ζείτε — το νοικοκυριό σας», τονίζεται στο email, μαζί με επιλογές σχετικά με τον τρόπο κοινής χρήσης του λογαριασμού. Πιο συγκεκριμένα, για να μοιραστεί κάποιος τον κωδικό του με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, μπορεί να μεταφέρει ένα προφίλ σε μια νέα συνδρομή για την οποία πληρώνει ή αλλιώς να προσθέσει ένα επιπλέον μέλος στον λογαριασμό του με επιπλέον μηνιαία χρέωση 7,99 δολάρια (7,41 ευρώ).

Το Netflix μέχρι τώρα δεν είχε προβεί σε δραστικές κινήσεις για την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης επειδή τροφοδοτούσε την ανάπτυξή του. Ωστόσο, πέρυσι διεμήνυσε ότι επρόκειτο να καταπολεμήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης επειδή βλάπτει την ουσία της πλατφόρμας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο μοιράζονται έναν λογαριασμό.

Η εταιρεία άρχισε να περιορίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε πολλές χώρες νωρίτερα φέτος, όπως ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικά αποτελέσματα στα stress test της EBA από τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Ηappy end... σε «Ηρακλή» και τιτλοποιήσεις -μεταξύ άλλων- φέρνει η επικείμενη «αναβάθμιση»

Abercrombie & Fitch: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα α' οικονομικού τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider