Όμιλος BFF Banking Group: Αυξημένα κατά 38,1% τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος BFF Banking Group: Αυξημένα κατά 38,1% τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη στο α' τρίμηνο
Στα 48,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη α’ τριμήνου του 2023 για τον Όμιλο BFF Banking Group, ενώ την ίδια στιγμή τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 52,7 εκατ. ευρώ.

Στα 48,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη α’ τριμήνου του 2023 για τον Όμιλο BFF Banking Group, ενώ την ίδια στιγμή τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 52,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 38,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σηματοδοτώντας την καλύτερη απόδοση στην ιστορία της εταιρείας σε επίπεδο αποτελεσμάτων τριμήνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο όγκος νέων εργασιών factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής στην Ελλάδα ανήλθε σε €62 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 43% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παράλληλα καταγράφηκε ισχυρή ανάπτυξη στο χαρτοφυλάκιο δανεισμού το οποίο ανήλθε σε €5 δισ. αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό α' τριμήνου.

Ο δείκτης δανείων/καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 75%, με καθαρή θετική εισροή καταθέσεων λιανικής το α’ τρίμηνο του 2023.

Στο μεταξύ, ο όμιλος εμφάνισε βελτιωμένο δείκτη μόχλευσης, με μείωση του συνολικού ενεργητικού και αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε ετήσια βάση.

Ακόμη, καταγράφηκε ισχυρή ποιότητα χαρτοφυλακίου με το δείκτη ΜΕΔ/Σύνολο δανείων, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο 0,1%.

Επίσης, ο δείκτης CET1 ανέρχεται σε 17% και ο συνολικός Κεφαλαιακός Δείκτης ανέρχεται σε 22,6%. Το πλεονάζον κεφάλαιο ανήλθε σε €205 εκατ. έναντι του στόχου 15% που είχε τεθεί για τον Συνολικό Κεφαλαιακό Δείκτη.

€0,28 κέρδη ανά μετοχή έχουν ήδη συγκεντρωθεί κατά το α’ τρίμηνο του 2023 ως μέρος της επικείμενης διανομής μερίσματος που είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2023 – το αντίστοιχο ποσό το α’ τρίμηνο του 2022 ανερχόταν σε €0,21 ανά μετοχή.

Οι νέοι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της εταιρείας θα παρουσιαστούν στις 29 Ιουνίου στο πλαίσιο του προγραμματισμένου Investor Day.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα από την εξόρμηση της Wood & Co στην Αθήνα και το ισχυρό ενδιαφέρον των ξένων για το Χρηματιστήριο

Ελληνικό: Πότε ξεκινούν εργασίες για Βίλες - Διαμερίσματα, Riviera Galleria και Commercial Hub

Barclays: Έτοιμη η Ελλάδα για έναν νέο ισχυρό αναπτυξιακό μεγακύκλο

gazzetta
gazzetta reader insider insider