PepsiCo: Το +16% στις τιμές έφερε έσοδα και κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PepsiCo: Το +16% στις τιμές έφερε έσοδα και κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις 
Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 8% έναντι αύξησης 6% στο προηγούμενο guidance

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της PepsiCo για το α' τρίμηνο του 2023, με την αμερικανική ποτοποιία να προχωρά σε σημαντική αύξηση των τιμών στα προϊόντα της.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 17,48 δισ. δολάρια έναντι 16,2 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 17,23 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,4 δολάρια έναντι 3,06 δολαρίων το α' τρίμηνο του 2023 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,38 δολάρια ανά μετοχή.

Η PepsiCo κατέγραψε μέση αύξηση τιμών της τάξης του 16% ενώ ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε 2% σε ετήσιο επίπεδο.

Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 8% έναντι αύξησης 6% στο προηγούμενο guidance. Ακόμα, αναμένει ετήσια καθαρά κέρδη ανά μετοχή στα 7,27 δολάρια έναντι 7,20 δολαρίων στο προηγούμενο guidance.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της PepsiCo κερδίζει 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρυμένες οι ζημίες για την Spotify στο α' τρίμηνο - Αύξηση ενεργών συνδρομητών κατά 22%

gazzetta
gazzetta reader insider insider