Πανδαιμόνιο στο Twitter: Νεκροί celebrities εμφανίζονται με «μπλε τικ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανδαιμόνιο στο Twitter: Νεκροί celebrities εμφανίζονται με «μπλε τικ»
Ο κόσμος έμεινε εμβρόντητος όταν είδε το προφίλ του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν και του μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ στο Twitter να έχουν τα μπλε τικ

Σύγχυση επικρατεί στο Twitter καθώς διάφορες διασημότητες που έχουν πεθάνει εμφανίζονται με επαληθευμένα accounts με το περίφημο μπλε τικ.

Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ήδη αντιμέτωποι με μια σειρά ψεύτικων λογαριασμών μετά την αφαίρεση των παλιών σημάτων πιστοποίησης των accounts, παρατηρούν τώρα και το εξής: Προσωπικότητες που έχουν δεν βρίσκονται εν ζωή εδώ και χρόνια «διατηρούν» επαληθευμένους και επί πληρωμή λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κόσμος έμεινε εμβρόντητος όταν είδε το προφίλ του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν και του μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ στο Twitter να έχουν τα μπλε τικ. Ο Μπουρντέν πέθανε το 2018 και ο Μπράιαντ το 2020. Άλλοι εξοργίστηκαν με την προσθήκη μπλε τικ σε προφίλ ανθρώπων, όπως ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Μια εξήγηση που συνοδεύει τα τικ αναφέρει ότι «ο λογαριασμός έχει επαληθευτεί επειδή είναι εγγεγραμμένοι στο Twitter Blue και επαλήθευσαν τον αριθμό τηλεφώνου τους», ωστόσο παραμένει ασαφές ποιος πλήρωσε για την υπηρεσία των 8 δολαρίων τον μήνα, καθώς οι λογαριασμοί τους δεν ήταν ενεργοί για χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ING μηνύει τη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας - Ζητά αποζημίωση 170 εκατ. δολαρίων

Αίτηση για προστασία από πτώχευση υπέβαλλε η Bed Bath & Beyond

SVB: Συνεχίζονται οι εκροές και μετά την εξαγορά της

gazzetta
gazzetta reader insider insider