Καλάθι του Νοικοκυριού: Μείωση ή σταθεροποίηση τιμών στο 96,12% των προϊόντων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καλάθι του Νοικοκυριού: Μείωση ή σταθεροποίηση τιμών στο 96,12% των προϊόντων
Είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα με μεσοσταθμική μείωση. Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας συνεχίζεται»,  σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο 96,12% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 25η εβδομάδα εφαρμογής του (19/4/2023 -25/42023), ενώ η μεσοσταθμική αξία του είναι μειωμένη κατά -2,5% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

«Είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα με μεσοσταθμική μείωση. Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας συνεχίζεται», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, από το σύνολο 1134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 44, ποσοστό 3,88%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 1033, ποσοστό 91,09%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και σε 57, ποσοστό 5,03%, η τιμή αυξήθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι δύσκολες στιγμές του Κυριάκου στην Κομοτηνή - Βενιζέλος σε γραμμή Σαμαρά για πρώτο μνημόνιο και Κυριάκου για ελληνοτουρκικά

Black Friday: Η μεγάλη «μάχη» άρχισε

Τι θέλουν επιτέλους οι αγρότες και είναι συνέχεια στους δρόμους, αφού η κυβέρνηση λέει ότι ικανοποιεί τα αιτήματά τους;

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider