Gaming: H Sega δίνει σχεδόν 800 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της φινλανδικής Rovio Entertainment

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gaming: H Sega δίνει σχεδόν 800 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της φινλανδικής Rovio Entertainment
Προσφορά ύψους 776 εκατ. δολαρίων (σχεδόν 700 εκατ. ευρώ) για την εξαγορά της φινλαδικής εταιρείας gaming Rovio Entertainment Oyj κατέθεσε η ιαπωνική Sega, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Προσφορά ύψους 776 εκατ. δολαρίων (σχεδόν 700 εκατ. ευρώ) για την εξαγορά της φινλαδικής εταιρείας gaming Rovio Entertainment Oyj κατέθεσε η ιαπωνική Sega, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε ο ιαπωνικός κολοσσός αφορά το σύνολο των μετοχών της Rovio Entertainment, με την Sega να αποτιμά την φινλανδική εταιρεία στα 9,25 ευρώ/μετοχή, ένα premium περίπου 19% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Wall Street Journal εκτιμούσε πως η συμφωνία εξαγοράς θα μπορούσε να ανέλθει ως και το ένα δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως τα παιχνίδια της Rovio -μεταξύ των οποίων και το διάσημο Angry Birds- μετρούν πάνω από 5 δισ. downloads, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Rovio φαίνεται πως είναι θετικά διακείμενο για την ολοκλήρωση του deal.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η μετοχή της Rovio ενισχύεται άνω του 17%, ενώ νωρίτερα ο τίτλος της Sega Sammy υποχώρησε 4,2% κατά τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου του Τόκιο πριν τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche: Σημαντική αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2023

Ινδία και Ρωσία βρίσκονται σε συζητήσεις για σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου

«Μαχαίρι» στις δαπάνες για το αλκοόλ από τους καταναλωτές – Η εικόνα διεθνώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider