Υποχώρηση έως και 20% στη Wall Street προβλέπει η Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρηση έως και 20% στη Wall Street προβλέπει η Morgan Stanley
«Το μονοπάτι προς τις 3.900 μονάδες εξακολουθεί να περνά από το χαμηλό των 3.000 μονάδων, τελικά», υπογράμμισε.

Οι αμερικανικές μετοχές πρόκειται να υποχωρήσουν τουλάχιστον κατά 20% στη διάρκεια του 2023, όπως προειδοποίησε ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικ Γουίλσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο S&P 500 μπορεί να υποχωρήσει στις 3.600 μονάδες στο τέλος του 2023, ενώ στην καλύτερη περίπτωση να κλείσει το έτος στις 4.200 μονάδες. Ωστόσο, στο χειρότερο σενάριο, επεσήμανε πως ο εν λόγω δείκτης της Wall Street θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 3.000 και 3.300 μονάδων - πτώση άνω του 20% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Το μονοπάτι προς τις 3.900 μονάδες εξακολουθεί να περνά από το χαμηλό των 3.000 μονάδων, τελικά», υπογράμμισε στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Πιστεύουμε ότι τα εταιρικά κέρδη θα μπουν σε μια ύφεση. Έτσι, το εάν θα έχουμε μια οικονομική ύφεση ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ύφεση στα εταιρικά κέρδη. Η κατάσταση στα αποτελέσματα των εταιριών είναι πολύ χειρότερη από ό,τι πιστεύει η αγορά. Οι τραπεζικές εντάσεις απλά μας κάνουν ακόμα πιο σίγουρους για αυτό», σημειώνει ο αναλυτής.

Πάντως, παρά την επιθετική αύξηση των επιτοκίων της Fed, οι αμερικανικές μετοχές έχουν αποδειχθεί αρκετά ανθεκτικές καθώς ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 8% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 17% στο ίδιο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ εσόδων για τη JP Morgan: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% στο 1ο τρίμηνο - Ράλι 6% για τη μετοχή

Wells Fargo: «Εκτόξευση» σε έσοδα και καθαρά κέρδη α' τριμήνου με «βοήθεια» από Fed

Citi: Ισχυρή αύξηση κερδών και εσόδων στο πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider