Η Uber λαμβάνει 400 εκατ. δολάρια από τεχνολογικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Uber λαμβάνει 400 εκατ. δολάρια από τεχνολογικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Για να επενδύσει σε θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας στη Μέση Ανατολή.

Το τεχνολογικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Emirates Telecommunications Group, θα πληρώσει 400 εκατ. δολάρια στην Uber για να επενδύσει σε θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας στη Μέση Ανατολή.

Το Emirates Telecommunications Group υπέγραψε δεσμευτική προσφορά με την θυγατρική της Uber, Careem, για να αποκτήσει το 50,03% σε μια spin-off εταιρεία που θα συστήσει μαζί με την Careem και η οποία θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των super app. Πρόκειται για επιχειρήσεις που προσφέρουν στους καταναλωτές μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, από τις παραδόσεις φαγητού έως τις χρηματοπιστωτικές συμβουλές σε μια πλατφόρμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η Uber, που εξαγόρασε την Careem το 2020, θα είναι μέτοχος στο νέο εταιρικό σχήμα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις λειτουργίες ride-hailing της Careem, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Careem έχει στο «μενού» της υπηρεσίες όπως η παράδοση τροφίμων και προϊόντων σούπερ μάρκετ, καθώς και υπηρεσίες όπως λειτουργία μισθοδοσίας και πλυντηρίων ρούχων.

Η θυγατρική της Uber λειτουργεί ήδη σε 10 χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Νότιας Ασίας. Με το deal των 400 εκατ. δολαρίων, η Careem θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BBG: Η αγορά των ομολόγων μεγαλοποιεί το ενδεχόμενο μιας βαθιάς ύφεσης 

Μεικτά πρόσημα στις «λειψές» αγορές της Ασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider