Νέα επένδυση Pfizer: Hub κλινικών μελετών στη Θεσσαλονίκη - Πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επένδυση Pfizer: Hub κλινικών μελετών στη Θεσσαλονίκη - Πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας
Συνολικά, οι νέες θέσεις εργασίας που έχει ανοίξει η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 1000, με περίπου το 15% αυτών να αφορούν σε Έλληνες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Μια νέα επένδυση υλοποιεί η βιοφαρμακευτική εταιρεία Pfizer στην Ελλάδα, με τη δημιουργία εντός του 2023 Κέντρου Κλινικών Μελετών στη Θεσσαλονίκη. Η επένδυση αναμένεται να ανοίξει πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας για επιστήμονες Υγείας.

Το νέο πρότζεκτ ανακοίνωσε στο πλαίσιο του Galien Innovation Forum, o Αντώνης Φουστέρης, Director Policy & Public Affairs, Pfizer Hellas, παρουσία του επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, Nico Gariboldi.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, στην παρούσα φάση, «χτίζονται» τα τμήματα του νέου Κέντρου, με τη δημιουργία του οποίου η Ελλάδα καθίσταται μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου κόμβων κλινικών μελετών, μαζί με χώρες όπως η Αμερική, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς κ.ά. Ήδη, έχουν ανοίξει 80 θέσεις εργασίας, ενώ ο κύκλος προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Το hub κλινικών μελετών είναι η τέταρτη κατά σειρά επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε τέσσερα χρόνια, καταδεικνύοντας ότι o βιοφαρμακευτικός κολοσσός δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» με συνέπεια και συνέχεια στη χώρα μας.

Pfizer: Πάνω από 1000 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά, οι νέες θέσεις εργασίας που έχει ανοίξει η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 1000, με περίπου το 15% αυτών να αφορούν σε Έλληνες που επέστρεψαν από το εξωτερικό και το 63% να διαθέτουν τουλάχιστον έναν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το 2020. Έργο του είναι η ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων για τη φαρμακευτική καινοτομία και τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο και αυτή τη στιγμή «τρέχει» 200 παγκόσμια πρότζεκτ. Η τεχνογνωσία παράγεται στη χώρα μας και μεταδίδεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το 2021 δημιουργήθηκε το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών, με στόχο την παροχή εσωτερικών υπηρεσιών για την Pfizer σε περισσότερες από 50 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Πρόκειται για 1 από τα 6 τέτοιου είδους Κέντρα της εταιρείας στον κόσμο.

Στο τέλος του 2022 τέθηκε σε λειτουργία ένα μικρότερο, αλλά νευραλγικό τμήμα, για την ασφάλεια των φαρμάκων και τη φαρμακοεπαγρύπνηση. Το τμήμα “Safety Surveillance & Risk Management”, έχει παρουσία σε συνολικά 8 χώρες στον κόσμο και 4 χώρες στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί πλέον μια από αυτές μαζί με την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία. Το σχετικά νέο αυτό τμήμα απασχολεί 15 γιατρούς, οι οποίοι ασχολούνται με την ανάλυση και κατανόηση δεδομένων ασφαλείας των προϊόντων της Pfizer παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανάλυση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μόνο με τις δύο πρώτες επενδύσεις της εταιρείας, η συνολική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας, και 0,4% η επίδραση στο ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης, ενώ οι θέσεις εργασίας διαμορφώνονται στις 2600. Τέλος, η έκθεση του ΙΟΒΕ, αποτυπώνει την καθοριστική συμβολή τέτοιου είδους επενδύσεων στο διεθνές προφίλ καινοτομίας της χώρας μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντόναχιου: Η Ελλάδα θα έχει σύντομα επενδυτική βαθμίδα -Τώρα αποδίδουν οι θυσίες σας - Το μήνυμα για τις εκλογές

Mega deal στις φαρμακευτικές - Η Pfizer εξαγοράζει την Seagen για 43 δισ. δολάρια

«Μαθαίνω για τον καρκίνο»: Nέα πρωτοβουλία της Pfizer Hellas για τους ασθενείς με καρκίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider