Ποδόσφαιρο: Το αμερικανικό fund Oaktree ετοιμάζει επένδυση 1,75 δισ. ευρώ στην ιταλική Serie A

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποδόσφαιρο: Το αμερικανικό fund Oaktree ετοιμάζει επένδυση 1,75 δισ. ευρώ στην ιταλική Serie A
Η Oaktree έδωσε δάνειο στην Ίντερ του Μιλάνου το 2021 αξίας 275 εκατ. ευρώ, για να βοηθήσει τον σύλλογο να αντέξει τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Το αμερικανικό επενδυτικό fund έχει υποβάλει προκαταρκτική, μη δεσμευτική πρόταση για την επένδυση 1,75 δισ. ευρώ στη λειτουργία των media του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Serie A, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος, τα media της Serie A -κυρίως τα τηλεοπτικά δικαιώματα- έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον από μεγάλες τράπεζες, όπως η JP Morgan, την ώρα που οι ιταλικές ομάδες εξετάζουν τρόπους για να ενισχύσουν τα εισοδήματα τους.

Η Oaktree θέλει να «σπάσει» την επένδυση της μέσω ενός συνδυασμού χρέους και μετρητών που θα μπορούσε να ανεβάζει την αξία των δικαιωμάτων media της Serie A στα 15 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως η Oaktree έδωσε δάνειο στην Ίντερ του Μιλάνου το 2021 αξίας 275 εκατ. ευρώ, για να βοηθήσει τον σύλλογο να αντέξει τις επιπτώσεις που προκάλεσε στον παγκόσμιο αθλητισμό η πανδημία του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως η Serie Α ανακοίνωσε σήμερα πως θα προσλάβει οικονομικό σύμβουλο για να μελετήσει τις προσεγγίσεις των επενδυτικών fund και των τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Η Μελόνι κατά της «αγγλομανίας» - Πρόστιμα 100.000 ευρώ για όσους δεν χρησιμοποιούν την ιταλική γλώσσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider