Στην Flagstar Bank η πλειοψηφία του ενεργητικού της Signature Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Flagstar Bank η πλειοψηφία του ενεργητικού της Signature Bank
Η προσφορά της Flagstar δεν συμπεριλαμβάνει καταθέσεις αξίας 4 δισ. δολαρίων που συνδέονται με την ψηφιακή τραπεζική της Signature. 

Tο μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της Signature Bank εξαγοράστηκε από θυγατρική της New York Community Bancorp, Flagstar Bank.

H Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ανακοίνωσε την συμφωνία για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους των περιουσιακών στοιχείων της Signature Bank. Ουσιαστικά, αφορά το σύνολο των καταθέσεων και ορισμένα χαρτοφυλάκια δανείων της Signature Bank, τα οποία θα αναλάβει η Flagstar Bank.

Η Flagstar Bank συμφώνησε να αγοράσει 38 δισ. δολάρια ενεργητικού, που xωρίζονται σε 25 δισ. δολάρια σε μετρητά και περίπου 13 δισ. δολάρια σε δάνεια, από την Federal Deposit Insurance. Ανέλαβε επίσης υποχρεώσεις ύψους περίπου 36 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 34 δισ. δολαρίων σε καταθέσεις.

Τα 40 υποκαταστήματα της Signature θα επαναλειτουργήσουν σήμερα υπό τη Flagstar. Η τράπεζα κατασχέθηκε στις 12 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει άλλος δανειστής έτοιμος να αναλάβει, κάτι που συνήθως επιδιώκουν οι ρυθμιστικές αρχές πριν κλείσουν μια τράπεζα.

Όλες οι καταθέσεις που αναλαμβάνει η Flagstar θα είναι ασφαλισμένες από το FDIC μέχρι το όριο ασφάλισης των 250.000 δολαρίων. Η προσφορά της Flagstar δεν συμπεριλαμβάνει καταθέσεις αξίας 4 δισ. δολαρίων που συνδέονται με την ψηφιακή τραπεζική της Signature. Αυτές οι καταθέσεις θα παρασχεθούν απευθείας στους πελάτες που συνδέονται με την ψηφιακή τραπεζική.

Μέχρι στιγμής, η FDIC εκτιμά ότι η κατάρρευση της Signature έχει κοστίσει στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων περίπου 2,5 δισ. δολάρια. Παρόλο που η πώληση δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί όλη την Signature, η συμφωνία δείχνει ότι υπάρχουν αγοραστές για τέτοια περιουσιακά στοιχεία και δυναμική μεταξύ των τραπεζών, σύμφωνα με τον Τοντ Φίλιπς του Ινστιτούτου Ρούσβελτ και πρώη νομικό σύμβουλο της FDIC. «Στον βαθμό που η αγορά ψάχνει για ένα σημάδι εδώ, σίγουρα φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη υγεία στο τραπεζικό σύστημα», εκτιμά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι «κάηκαν» από την κατάρρευση της Credit Suisse - Τι σηματοδοτεί ο μηδενισμός των AT1

Καταβαραθρώνεται 50% η μετοχή της Credit Suisse - Μαζεύει τις απώλειες η UBS μετά το deal

Credit Suisse - UBS: Ο ένας κερδισμένος και οι πολλοί ηττημένοι από το deal εξαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider