Diageo Hellas: «Δροσιστική» αύξηση τζίρου και ρεαλιστικοί στόχοι για την επόμενη μέρα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Diageo Hellas: «Δροσιστική» αύξηση τζίρου και ρεαλιστικοί στόχοι για την επόμενη μέρα
Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που πρωτοστατεί στον κλάδο εμπορίας ποτών. Η πρόταση για διανομή μερίσματος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και ο νέος πρόεδρος.

Αισιόδοξους αλλά ρεαλιστικούς στόχους για την επόμενη μέρα, με στόχο την υλοποίησή τους, θέτει η εταιρεία Diageo Hellas, με σημαντική παρουσία στον κλάδο εμπορίας ποτών, βασιζόμενη στα ευρέως γνωστά προϊόντα της, τη γνώση της αγοράς και τους ανθρώπους της.

Στους σχεδιασμούς της λαμβάνει πάντοτε υπόψιν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, ενώ παράγοντες όπως η βελτίωση σημαντικών δεικτών της οικονομίας, του επενδυτικού κλίματος και του κλίματος στην αγορά, αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στην πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης της εταιρείας.

Σημαντική αύξηση τζίρου, οριακή μείωση καθαρής κερδοφορίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της Diageo Hellas που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ τη Δευτέρα, στη χρήση 01/07/2021 έως 30/06/2022, ο καθαρός κύκλος εργασιών εμφανίζεται αυξημένος, αγγίζοντας τα 64,69 εκατ. ευρώ από 50,02 εκατ. ευρώ που είχαν καταγραφεί στην αμέσως προηγούμενη χρήση 1/7/2020 έως 30/06/2021.

Το μικτό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 26,73 εκατ. ευρώ, από 21,19 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ τόκων και φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 3,87 εκατ. ευρώ έναντι 3,32 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Ομοίως τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 3,68 εκατ. ευρώ από 3,17 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν στη χρήση 01/07/2021 έως 30/06/2022 στα 2,24 εκατ. ευρώ, από 2,44 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση.

Τα ίδια κεφάλαια στις 30/06/2022 ανήλθαν στα 15,79 εκατ. ευρώ, έναντι 20,78 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, λόγω της προγραμματισμένης μείωσης κεφαλαίου.

«Η εξέλιξη των εργασιών και η οικονομική θέση της εταιρείας, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης της αγοράς, λόγω της προγενέστερης οικονομικής ύφεσης και των πρωτοφανών συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην αγορά, κρίνονται ικανοποιητικές», αναφέρει η διοίκηση της Diageo Hellas, προσθέτοντας πως «τα έκτακτα μέτρα τα οποία ελήφθησαν εντός του 2022 για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είχαν σημαντική επίπτωση στα αποτελέσματα της εταιρείας καθώς αρκετοί άμεσα συσχετιζόμενοι κλάδοι όπως της εστίασης και της φιλοξενίας, δέχτηκαν σημαντικό πλήγμα».

«Η εταιρεία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα μετρίασης της έκθεσής της σε πιστωτικό κίνδυνο και συνεχίζοντας την εξαιρετική εμπορική συνεργασία με τους πελάτες της, διασφάλισε τη διατήρηση της κερδοφορίας της σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η διοίκηση παρακολουθεί διαρκώς τις οικονομικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά και προβαίνει συνεχώς σε επανεκτίμηση της κατάστασης ρευστότητας της οικονομίας», τονίζεται επίσης.

Πρόταση για διανομή μερίσματος 2,71 εκατ. ευρώ

Να σημειωθεί εδώ πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Diageo Hellas αποφάσισε να προτείνει τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 2,71 εκατ. ευρώ από τα καθαρά κέρδη της χρήσης, μετά την αφαίρεση ζημιών προηγουμένων χρήσεων, του φόρου εισοδήματος και τον σχηματισμό του τακτικού αποθεματικού.

Νέος πρόεδρος στην εταιρεία

Στο μεταξύ, τον τελευταίο μήνα καταγράφηκαν πολύ σημαντικές διοικητικές αλλαγές της εταιρείας. Με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, που συνεδρίασε στις 22 Φεβρουαρίου 2023, νέος πρόεδρος της Diageo Hellas ανέλαβε ο Edward Mcshane.

Η Diageo Hellas εδρεύει στην Αθήνα και ελέγχεται κατά 99,99% από την εταιρεία Selviac Nederland B.V., η οποία εδρεύει στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα, η εταιρεία διακινεί μία ευρεία γκάμα προϊόντων, στην οποία περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα brands διεθνώς, όπως τα Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu, J&B, τα Classic Malts στην κατηγορία του ουίσκι, οι μάρκες Smirnoff, Cîroc και Ketel One στην κατηγορία της βότκας, τα gins Gordon’s και Tanqueray, τα ρούμια Captain Morgan και Pampero, τα liqueurs Baileys και Grand Marnier, καθώς και η σαμπάνια Veuve Cliquot.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 5+1 αλήθειες για την παγκόσμια αγορά κρασιού

gazzetta
gazzetta reader insider insider