Amazon: Το 2024 στο Διάστημα οι πρώτοι δορυφόροι για internet 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Το 2024 στο Διάστημα οι πρώτοι δορυφόροι για internet 
Με στόχο την εκτόξευση περισσότερων από 3.000 δορυφόρων που θα κινούνται σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Amazon ανακοίνωσε πως σκοπεύει να θέσει σε τροχιά στο Διάστημα τους πρώτους ιντερνετικούς της δορυφόρους στο α' εξάμηνο του 2024.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ομίλου, η αρμόδια μονάδα, Project Kuiper, θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των δορυφόρων μέσα στο 2023, με στόχο την εκτόξευση περισσότερων από 3.000 δορυφόρων που θα κινούνται σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη μέσα στα επόμενα χρόνια, μετέδωσε το Reuters.

Ο Ντέιβ Λιμπ, αντιπρόεδρος του τμήματος Συσκευών της Amazon, είπε ότι «θα ξεκινήσουμε τις δοκιμές beta με τους εμπορικούς πελάτες το 2024». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εκτοξεύσεις το 2024 θα διατηρήσουν την Amazon σε τροχιά για την ανάπτυξη 3.265 δορυφόρων της Kuiper μέχρι το 2026. Προς αυτό τον στόχο, η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάζει «3 με 5» δορυφόρους ανά μέρα, συμπλήρωσε ο Λιμπ.

Με στόχο να «ρίξει» πάνω από το 10 δισ. δολάρια στο δίκτυο της Kuiper, η Amazon «μαζεύει» χρήματα από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων ώστε να τα διαθέσει για την κατασκευή εκατ. τερματικών που χρειάζονται οι πελάτες για να συνδεθούν στους δορυφόρους της Kuiper.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nike σταματά να... παίζει μπάλα με το δέρμα των καγκουρό

ΗΠΑ: Μπαράζ απολύσεων από «γίγαντες» της Wall Street - Ποιες εταιρείες κόβουν θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider