Στα χέρια της CNH Industrial περνά η ελληνική startup Augmenta έναντι 110 εκατ. δολαρίων

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της CNH Industrial περνά η ελληνική startup Augmenta έναντι 110 εκατ. δολαρίων
Η Augmenta Agriculture Technologies ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της από τη CNH Industrial, μια παγκόσμιας κλάσης εταιρεία μηχανικού εξοπλισμού και υπηρεσιών

Συνεχίζεται το sucess story του εγχώριου οικοσυστήματος των startups, με μια ακόμα εταιρεία να κάνει το πολυπόθητο exit. Ο λόγος για την Augmenta, μια εταιρεία που καινοτομεί στον τομέα της γεωργίας και εξαγοράστηκε έναντι 110 εκατ. δολαρίων από την ιταλοαμερικανική πολυεθνική εταιρεία CNH Industrial, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και του Μιλάνου.

Η startup, των Δημήτρη Ευαγγελόπουλου και Γιώργου Βαρβαρέλη, που ξεκίνησε από τον Βόλο και έφτασε να διατηρεί σήμερα γραφεία στην Αθήνα, να απασχολεί πάνω από 50 εργαζόμενους και να υποστηρίζει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε σε πέντε ηπείρους, θεωρείται σήμερα πρωτοπόρος στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού στην γεωργία ακριβείας. Το σύστημά της αναγνωρίζει αυτόματα την κατάσταση κάθε φυτού και βελτιστοποιεί τη χρήση λιπάσματος και φυτοφαρμάκων ενώ αγρότες από όλο τον κόσμο την χρησιμοποιούν για να περιορίσουν δραστικά τη χρήση χημικών, μεγαλώνουν την αξία της παραγωγής τους.

Να θυμίσουμε ότι η πολλά υποσχόμενη startup είχε ολοκληρώσει τρεις γύρου χρηματοδότησης. Μετά την pre seed χρηματοδότηση ύψους 600 χιλιάδων δολαρίων της Marathon, έτρεξε έναν ακόμα γύρο χρηματοδότησης (seed) ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων, στον οποίο ήταν επικεφαλής και πάλι η Marathon μαζί με την HCVC, ενώ σήκωσε ακόμα 8 εκατ. δολάρια στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης (series A) με επικεφαλής την CNH Industrial. Η Marathon Venture Capital, η οποία υπήρξε ο αρχικός και μεγαλύτερος επενδυτής στην Augmenta, μετά και την εξαγορά επέστρεψε στους επενδυτές της το σύνολο του πρώτου της fund για δεύτερη φορά.

Να θυμίσουμε ότι η CNH Industrial είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή τρακτέρ, περιλαμβάνοντας brands όπως Case IH, New Holland και Steyr. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η CNH Industrial θα ενσωματώσει την τεχνολογία υψηλής προστιθέμενης αξίας της Augmenta στα τρακτέρ της ενώ θα δημιουργήσει και κέντρο καινοτομίας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται ο «χορός» των deals στα σούπερ μάρκετ

Η Sanofi βάζει εστιάζει στον διαβήτη Τύπου 1 μέσω ενός deal 2,9 δισ. δολ.

Στην HSBC ο βρετανικός βραχίονας της SVB – Ασφαλείς οι καταθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider