Wall Street: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της SVB μετά από βουτιά έως και 70%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της SVB μετά από βουτιά έως και 70%
Η μετοχή της τράπεζας έκλεισε τη Πέμπτη στην Wall Street με απώλειες 60%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στα χρονικά.

Τελευταία ενημέρωση 15:32

Απώλειες σχεδόν 70% σημείωσε η μετοχή της Silicon Valley Bank στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι προσπάθειες της SVB να αντλήσει κεφάλαια απέτυχαν, σύμφωνα με πηγές του CNBC ενώ μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξετάζουν μια πιθανή εξαγορά της.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 190 μονάδες ή 0,59% στις 32.064 μονάδες, o S&P 500 χάνει 0,76% στις 3.888 μονάδες, και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 124 μονάδων ή 1,10% στις 11.214 μονάδες.

Την Πέμπτη η διοίκηση της SVB ανακοίνωσε πως πούλησε ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 21 δισ. δολαρίων για να καλύψει τις θέσεις της έναντι των καταθετών της, κίνηση που της κόστισε περίπου 1,8 δισ. δολάρια σε ζημιές.

Στον απόηχο της πώλησης, η μετοχή της τράπεζας έκλεισε τη Πέμπτη στην Wall Street με απώλειες 60%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στα χρονικά.

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs υποστηρίζει πως το περιστατικό έχει αυξήσει τις ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές αντιξοότητες στην κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και της βαθιάς αντιστροφής της αμερικανικής καμπύλης. Ωστόσο, εκτός από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η βίαιη πτωτική κίνηση του τραπεζικού δείκτη στις ΗΠΑ είναι η τρίτη μεγαλύτερη των τελευταίων 25 ετών, μετά την περίοδο της πανδημίας το 2020 και τον Αύγουστο του 2011 στον απόηχο της υποβάθμισης της αξιολόγησης των ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος.

H Goldman συνεχίζει να διατηρεί την «overweight» σύστασή της για κλάδο των αμερικανικών τραπεζών και θεωρεί πως οποιοδήποτε ισχυρό sell off προκύψει, θα αποτελέσει μια ευκαιρία για την ανάληψη πρόθετου ρίσκου και περαιτέρω τοποθετήσεων από τα χαρτοφυλάκια στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης ακολουθούν την «κατρακύλα» των ΗΠΑ

Πώς 4 τραπεζικά μεγαθήρια των ΗΠΑ έχασαν 52 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες

Πρόταση Άκμαν για κρατική διάσωση της SVB - Το χρονικό της κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider