Νέο μπαράζ απολύσεων ετοιμάζει η Meta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο μπαράζ απολύσεων ετοιμάζει η Meta
Η Alphabet, είχε ανακοινώσει ότι περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ πρόσφατα η Microsoft εξετάζει να διώξει 10.000 εργαζομένους και η Amazon θα εξαλείψει 18.000 θέσεις εργασίας.

Η Meta ετοιμάζεται για έναν νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας επηρεάζοντας άμεσα τις ζωές χιλιάδων υπαλλήλων της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Washington Post σχεδιάζει να υποβαθμίσει ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη σε κατώτερες θέσεις και ως επακόλουθο, μεγάλος αριθμός των εν λόγω υπαλλήλων θα παραιτηθεί, περιορίζοντας το μέγεθος του εργατικού δυναμικού.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, η επιχείρηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξετάζει επίσης και πιο «παραδοσιακές» απολύσεις εντός των επόμενων μηνών, με τον εκπρόσωπος τη Meta, Ντέιβ Άρνολντ να αρνείται να σχολιάσει.

«Πέρυσι είχαμε κάποιες δύσκολες απολύσεις και αναδιάρθρωση ορισμένων ομάδων», επεσήμανε ο Ζάκερμπεργκ στους επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το νέο επερχόμενο «ψαλίδισμα» προκύπτει λίγο μόλις διάστημα μετά τις διαβεβαιώσεις Ζούκερμπεργκ προς τους εργαζόμενους ότι δεν «προβλέπονται περισσότερες απολύσεις» μετά το «μαχαίρι» σε 11.000 θέσεις εργασίας - περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της - τον Νοέμβριο.

Εκείνη την εποχή, ο Ζούκερμπεργκ έλεγε στους εναπομείναντες υπαλλήλους ότι η εταιρεία είχε κάνει ουσιαστικές περικοπές για να «ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να χρειαστεί να κάνει μεγάλες απολύσεις στο άμεσο μέλλον. «Προφανώς δεν θα καθίσω εδώ να σας υποσχεθώ ότι τίποτα δεν θα συμβεί στο μέλλον γιατί είναι ένα πολύ ασταθές περιβάλλο. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι για το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κίνδυνος» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέρμα το τζάμπα στα social media - Ανατέλλει η εποχή του «online επί πληρωμή»

Οι λόγοι για το τέλος στο ράλι των ευρωαγορών - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Ποδόσφαιρο: Η Adidas ανανέωσε τη χορηγία με την αμερικανική MLS - Deal 830 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider