Στα 14.2 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Allianz

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 14.2 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Allianz
Τα έσοδα ανήλθαν στα 2  δισ. ευρώ, το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο του 2022, έναντι ζημιών 292 εκατ. ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου της περασμένης χρήσης.

Τη θέση της, ως ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους ασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, επιβεβαίωσε η Allianz, μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων ρεκόρ για το έτος χρήσης 2022.

Συγκεκριμένα τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας κατέγραψαν άνοδο 5,7% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 14,2 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας ώθηση από την εξαιρετική απόδοση των τομέων ασφάλισης περιουσίας/ζημιών και ζωής/υγείας. Για την ίδια περίοδο τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 2,8% και ανήλθαν στα 152,7 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη κινήθηκαν ανοδικά κατά 1,9% στα 6,7 δισ. ευρώ.

Για το τέταρτο τρίμηνο, η Allianz κατέγραψε συνολικά έσοδα 36,7 δις ευρώ, με πτώση 4,5%, σε ετήσια βάση. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 4 δις ευρώ, εμφανίζοντας άνοδο 12,7%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, λόγω κυρίως της πολύ καλής πορείας του κλάδου Ζωής/Υγείας. Τα έσοδα ανήλθαν στα 2 δισ. ευρώ, το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο του 2022, έναντι ζημιών 292 εκατ. ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου της περασμένης χρήσης.

Όσον αφορά στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, αυτή κατέγραψε μείωση στα λειτουργικά κέρδη και για τις δύο περιόδους, κατά 22,2% το τελευταίο τρίμηνο και 8,3% για το σύνολο του 2022 αντίστοιχα. Τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου «Περιουσίας & Ατυχημάτων» για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 υποχώρησαν κατά 5,4%. Τα λειτουργικά κέρδη του Κλάδου Ζωής & Υγείας, σημείωσαν αύξηση 50,5% για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ για ολόκληρο το έτος η ποσοστιαία αύξηση διαμορφώθηκε στο 5,4%.

Η εταιρία υπογράμμισε σε σχετική ανακοίνωση, ότι η αύξηση των λειτουργικών κερδών στον κλάδο «Ζωής & Υγείας» αποδόθηκε στις εξαγορασθείσες πολωνικές δραστηριότητες από την Aviva και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ασία. Ο στόχος του ασφαλιστικού κολοσσού για το 2023 είναι να επιτύχει λειτουργικά κέρδη 14,2 δισ ευρώ, με απόκλιση πάνω-κάτω ενός δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι παρά τις δύσκολες και ευμετάβλητες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, θα κατορθώσει να αναγνωρίσει και να κεφαλαιοποίησει τις ευκαιρίες.

Ακολούθως η διοίκηση προσανατολίζεται να προτείνει μέρισμα 11,40 ευρώ ανά μετοχή, αύξηση 5,6% από το 2021. Παράλληλα το τελευταίο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ που ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2022 είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ μετοχές αξίας 544,2 εκατομμυρίων ευρώ αγοράστηκαν ξανά στις 3 Φεβρουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καλάθι της Σαρακοστής»: Μέσα όλα τα νηστίσιμα, εκτός από τις λαγάνες - Σε εφαρμογή από 22 Φεβρουαρίου

Τι έδειξε το πείραμα της 4ήμερης εργασίας - Έτοιμοι ακόμη και για μείωση μισθού οι εργαζόμενοι

Premia Properties: Τα βιομηχανικά ακίνητα, τα deals σε «νερό» - κρασιά και η δράση της SSG στον κλάδο του FnB

gazzetta
gazzetta reader insider insider