Απογοητευτικό το 2022 για τη Nestle: Κάτω από τις προβλέψεις καθαρά κέρδη και πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απογοητευτικό το 2022 για τη Nestle: Κάτω από τις προβλέψεις καθαρά κέρδη και πωλήσεις
Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 11,59 δισ. ελβετικά φράγκα και πωλήσεις 95,02 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2022.

Η Nestle ανακοίνωσε πως τα κέρδη και οι πωλήσεις της για ολόκληρο το 2022 κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις, παρά τις αυξήσεις των τιμών της ελέω πληθωρισμού ενώ παρουσίασε το outlook για το 2023.

Η ελβετική εταιρεία τροφίμων και ποτών δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη ήταν 9,3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (10,07 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με 16,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα το προηγούμενο έτος όταν ενισχύθηκε από την πώληση των μετοχών της L'Oreal SA ενώ και το περιθώριο κέρδους μειώθηκε κατά 960 μονάδες βάσης στο 9,8%.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε 94,42 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα από 87,09 δισεκατομμύρια προηγουμένως. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 11,59 δισ. ελβετικά φράγκα και πωλήσεις 95,02 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2022, σύμφωνα με μια συναινετική εκτίμηση που συνέταξε η εταιρεία.

Όσον αφορά το επόμενο έτος, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 6% και 8% και περιθώριο λειτουργικού κέρδους συναλλαγών μεταξύ 17% και 17,5%. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 6% και 10%.

«Αναμένουμε άλλο ένα έτος οργανικής ανάπτυξης, με έμφαση στην αποκατάσταση του μικτού περιθωρίου μας, στην ενίσχυση των επενδύσεων μάρκετινγκ και στην αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Σνάιντερ.

Η Nestle δήλωσε ότι θα προτείνει μέρισμα 2,95 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση στις 20 Απριλίου και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Commerzbank: Κέρδισε τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη - 472 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο

Holland & Barrett: Αντίστροφη μέτρηση για το e-shop - Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα

Tesla: Μαζικές απολύσεις στη Νέα Υόρκη «ως αντίποινα για συνδικαλιστική δράση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider