Commerzbank: Κέρδισε τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη - 472 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Commerzbank: Κέρδισε τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη - 472 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο
Αναμένει πως η κερδοφορία της το 2023 θα είναι ακόμα υψηλότερη.

Η Commerzbank δήλωσε την Πέμπτη ότι τα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες, μετά την αύξηση των εσόδων της από τους τόκους.

Η 2η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη τους τρεις μήνες έως το τέλος Δεκεμβρίου ήταν 472 εκατομμύρια ευρώ, από 421 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση στα 2,36 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη 374 εκατ. ευρώ επί εσόδων 2,48 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη ανέφερε ότι τα καθαρά της έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 51% στα 1,96 δισεκατομμύρια ευρώ, βάσει των υψηλότερων επιτοκίων. Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει επαναγορές ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την Τετάρτη, ανακοίνωσε μέρισμα 20 σεντς ανά μετοχή ενώ αναμένει πως η κερδοφορία της το 2023 θα είναι ακόμα υψηλότερη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το κλειστό δείπνο της Societe Generale με Σταϊκούρα, τραπεζίτες, επιχειρηματίες - Τα μηνύματα για αναβάθμιση και επενδύσεις

Zeus International: Οι επενδύσεις και τα νέα πρότζεκτ του 2023 και οι προσδοκίες για την προοπτική του ελληνικού τουρισμού

Miele: Η χρονιά ορόσημο του 2022 και ο στόχος των 100 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider