«Ψάχνει» 1,5 δισ. ευρώ για το «λίφτινγκ» στο Camp Nou η Μπαρτσελόνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψάχνει» 1,5 δισ. ευρώ για το «λίφτινγκ» στο Camp Nou η Μπαρτσελόνα
Προσπάθεια να συγκεντρώσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες επενδυτές καταβάλλει η «Μπάρτσα» για να ανακαινίσει το Camp Nou.

Η Μπαρτσελόνα αναζητά να βρει 1,5 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές για να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του εμβληματικού γηπέδου της, του Camp Nou.

Οι «μπλαουγκράνα» επιχειρούν να προσελκύσουν επενδυτές από την αμερικανική αγορά ώστε να εξασφαλίσουν μια μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, σύμφωνα με άτομα με άμεση γνώση των συζητήσεων, σύμφωνα με το Bloomberg. Μάλιστα, εκπρόσωπος του συλλόγου έσπευσε να επιβεβαιώσει τις επαφές και τις συνομιλίες.

Μάλιστα, η Goldman Sachs και η JPMorgan έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους αμφότερων των τραπεζών να αρνούνται να σχολιάσουν το δημοσίευμα που αναφέρει πως το ποδοσφαιρικό μεγαθήριο σχεδιάζει να ανακαινίσει το ιστορικό του γήπεδο και να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου που είναι γνωστό ως «Espai Barca».

Το σχέδιο χρηματοδότησης αποτελείται από τρεις δόσεις των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε ομόλογα που λήγουν το 2032, το 2045 και το 2052 αντίστοιχα , όπως αναφέρει η Kroll Bond Rating Agency. Στο παρελθόν η Μπάρτσα πέτυχε αναχρηματοδότηση του χρέους της, με δάνειο 525 εκατομμυρίων ευρώ από τη Goldman Sachs και ορίζοντα 15ετίας. Μέρος αυτού του χρέους έχει ήδη αποπληρωθεί. Η συμφωνία στην οποία κατέληξε ο καταλανικός σύλλογος με την αμερικανική επενδυτική Sixth Street περιλαμβάνει την πώληση του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για τα επόμενα 25 χρόνια, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις επαφές με τη Σ. Αραβία σχετικά με το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου

Κατέρρευσε η κυβέρνηση στη Μολδαβία - Παραίτηση της πρωθυπουργού, εν μέσω οικονομικής αναταραχής

Ερντογάν εν μέσω κύματος οργής: Η ανταπόκριση στους σεισμούς δεν είναι τόσο γρήγορη, όσο θέλει η κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider