Toyota: Εκτόξευση 22% στα λειτουργικά κέρδη του γ΄τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Εκτόξευση 22% στα λειτουργικά κέρδη του γ΄τριμήνου
«Η Toyota ανεβάζει σταδιακά τις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους για να αντισταθμίσει αυτό».

Η Toyota ανακοίνωσε μια τεράστια αύξηση κατά 22% στα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς το ασθενέστερο γιεν και οι υψηλότεροι όγκοι πωλήσεων βοήθησαν την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να ξεπεράσει το σοκ από το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 956,7 δισεκατομμύρια γιεν (7,28 δισεκατομμύρια δολάρια) ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 764,54 δισ. γιεν από 10 αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, η Toyota παρουσίασε κέρδη 784,4 δισ. γιεν.

Όπως πολλοί ανταγωνιστές της, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου εξακολουθεί να παλεύει με τις προκλήσεις από την έλλειψη ημιαγωγών και το αυξημένο κόστος. Ενώ μείωσε τον ετήσιο στόχο της παραγωγής της κατά περίπου 1%, σε περίπου 9,1 εκατομμύρια οχήματα, διατήρησε την πρόβλεψή της για κέρδη 2,4 τρισεκατομμυρίων γιεν για το έτος έως το τέλος Μαρτίου.

«Οι πωλήσεις οχημάτων είναι πολύ ισχυρές, αλλά το κόστος αυξάνεται», δήλωσε ο Koji Endo, ανώτερος αναλυτής της SBI Securities. «Η Toyota ανεβάζει σταδιακά τις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους για να αντισταθμίσει αυτό» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πιθανό να ξεπεράσει άνετα τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος, δεδομένου ότι έχει παραδώσει 2,1 τρισεκατομμύρια γιεν τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατακρημνίζεται η Credit Suisse: Καθαρή ζημία 1,5 δισ. δολάρια το δ' τρίμηνο - Μαζική φυγή πελατών

Γιατί η Goldman Sachs «εξαλείφει» τώρα τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ

Pepco: Ανοίγει σύντομα το 10ο κατάστημα στην Ελλάδα - Το πλάνο επέκτασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider