ING: Καθαρά κέρδη σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ στο 4ο τρίμηνο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ING: Καθαρά κέρδη σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ στο 4ο τρίμηνο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις
«Όταν βελτιωθεί ξανά ο οικονομικός κύκλος, αναμένουμε μια μικρή εξομάλυνση όσον αφορά την αύξηση του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη τους επόμενους 12 μήνες».

Η ING ανακοίνωσε την Πέμπτη καθαρά κέρδη 1,09 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα για το 4ο τρίμηνο, αφενός περιορίζοντας τα κόστη και αφετέρου διατηρώντας σταθερά τα περιθώρια των επιτοκίων της.

Οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη 1,03 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon, σημαντικά υψηλότερα από πέρυσι που ανήλθαν σε 945 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι προβλέψεις για ζημίες της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 22% στα 269 εκατ. ευρώ από τα 346 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος Steven van Rijswijk υπογράμμισε πως η διάθεση τόσο των πελατών όσο και τράπεζας για δανεισμό δεν είναι ισχυρή δεδομένου του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας. Ωστόσο, τα περιθώρια κέρδους της τράπεζας θα επωφεληθούν από την αύξηση των επιτοκίων το 2023, όπως έσπευσε να συμπληρώσει.

«Κοιτάζοντας πίσω, το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία –πρώτον και κυρίως μια τεράστια ανθρώπινη τραγωδία– είχε εκτεταμένες επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων, στις κοινωνίες και στις οικονομίες, προκαλώντας ενεργειακά σοκ με τις τιμές ενώ αύξησε τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Παρά τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας και τις παρατεταμένες επιπτώσεις του Covid-19, είχαμε καλή απόδοση. Οι ραγδαίες αλλαγές του περασμένου έτους υπογραμμίζουν τη σημασία της ύπαρξης σαφών στρατηγικών προτεραιοτήτων και της δυνατότητας προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Εστιάζουμε στο να κάνουμε τη διαφορά για τους ανθρώπους και τον πλανήτη παρέχοντας μια ανώτερη εμπειρία στους πελάτες μας και θέτωντας τη βιωσιμότητά μας στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Κάμψη στα έσοδα και τα κέρδη της BT

Ιστορικό υψηλό για τα κέρδη της Santander το 2022 - Υπερδιπλασιάστηκαν οι προβλέψεις για ζημίες

Απώλειες 5,6% στα κέρδη της Sony, παρά τις αυξημένες πωλήσεις του PlayStation 5

gazzetta
gazzetta reader insider insider