Η Tesla σε συζητήσεις για ένα mega εργοστάσιο στο Μεξικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla σε συζητήσεις για ένα mega εργοστάσιο στο Μεξικό
Κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή ενός mega εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στο Νουέβο Λεόν.

Η Tesla και η περιφερειακή κυβέρνηση του Νουέβο Λεόν στα βορειοανατολικά του Μεξικού είναι κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή ενός mega εργοστασίου παραγωγής οχημάτων της εταιρείας στην περιοχή, σύμφωνα με αξιωματουχους που επικαλλείται το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών της μεξικανικής πολιτείας, Εμανουέλ Λο, δήλωσε πως δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με την εταιρεία του Έλον Μασκ και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει εάν μπορεί να ληφθεί η σχετική απόφαση εντός του 2023.

Σημειώεμεται πως οι πρώτες αναφορές για το ενδιαφέρον της Tesla επί της κατασκευής εργοστασίου στο Νουένο Λεόν είχαν προκύψει τον Δεκέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο είχε διαρρεύσει πως ο Έλον Μασκ είχε συναντηθεί με το Λο και τον κυβερνήτη της πολιτείας, Σαμουέλ Γκαρσία.

Το Νουέβο Λεόν είναι κοντά στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, με την Tesla να έχει ανακοινώσει πως θα επενδύσει 770 εκατ. δολάρια για επέκταση στο εργοστάσιο της στο Όστιν της αμερικανικής πολιτείας.

Με την επέκταση, η Tesla θα προσθέσει 1,4 εκατ. κυβικά πόδια στο μέγεθος του εργοστασίου, φτάνοντας το σύνολο του στα 5,6 εκατ. κυβικά πόδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Την κινεζική BYD «έδειξε» ως τον κυριότερο ανταγωνιστή της Tesla στην αγορά των EV

gazzetta
gazzetta reader insider insider