Toyota: Αποχωρεί ο CEO και πρόεδρος Ακίο Τογιόντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Αποχωρεί ο CEO και πρόεδρος Ακίο Τογιόντα
Toyota
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda αποχωρεί από την θέση του την 1η Απριλίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota, Άκιο Τογιόντα, θα παραιτηθεί από τη θέση του την 1η Απριλίου.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία υπογραμμίζει πως o 66χρονος θα αντικατασταθεί από τον σημερινό Chief Branding Officer, Kότζι Σάτο.

Παράλληλα, ο Toγιόντα θα γίνει ο νέος επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ο Takeshi Uchiyamada θα συνεχίσει ως μέλος του ΔΣ.

Ο Toγιόντα είναι εγγονός του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας και έχει υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος από τον Ιούνιο του 2009 με «κρίσεις μετά κρίσεων», από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ύφεσης μέχρι το μπαράζ ανακλήσεων για θέματα ασφαλείς της Toyota, καθώς και τις διαταραχές που ακολούθησαν τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 στη βόρεια Ιαπωνία.

Σε συνέλευση των μετόχων τον περασμένο Ιούνιο, ο Τογιόντα είχε πει ότι «σκέφτεται το χρονοδιάγραμμα και την επιλογή ενός διαδόχου του» όταν ρωτήθηκε επί του θέματος. Σήμερα Πέμπτη δήλωσε ότι ο Σάτο επιλέχθηκε επειδή «δούλεψε σκληρά για να μάθει τη φιλοσοφία της Toyota". "Ο Διευθύνων Σύμβουλος χρειάζεται νιάτα, ενέργεια, δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σάτο ξεκίνησε την καριέρα του στην Toyota το 1992 και ανέβηκε βαθμίδες εώς ότου γίνει επικεφαλής μηχανικός της Lexus International το 2016, της μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων της Toyota, σύμφωνα με το προφίλ του στον ιστότοπο του ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο βασιλιάς Κάρολος μήνυσε τον Έλον Μασκ επειδή του χρωστάει χρήματα

Έκθεση PwC: Αισιόδοξοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες CEOs για βελτίωση της εγχώριας οικονομίας

Οικονόμου: Το ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρόνια έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider