Η αμερικανική Wolfspeed εξετάζει επένδυση 2 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η αμερικανική Wolfspeed εξετάζει επένδυση 2 δισ. ευρώ στη Γερμανία
microchip
Το εργοστάσιο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο κρατίδιο του Σάαρλαντ και η παραγωγή του θα μπορούσε να ξεκινήσει σε 4 χρόνια.

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών τσιπ WolfSpeed σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου στη Γερμανία αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ, μετέδωσε το Σάββατο η Handelsblatt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επένδυση θα συμμετάσχει με μικρό ποσοστό η γερμανική εταιρεία εξαρτημάτων οχημάτων ZF.

Το εργοστάσιο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο κρατίδιο του Σάαρλαντ και η παραγωγή του θα μπορούσε να ξεκινήσει σε 4 χρόνια.

Εκπρόσωπος του κρατιδίου αρνήθηκε να απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό, όπως έκανε και εκπρόσωπος της ZF.

Υπενθυμίζεται πως το 2022 η Intel ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο τσιπ στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, στο πλαίσιο επενδύσεων 88 δισ. δολαρίων στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ – H κρίσιμη εξίσωση για τα μέτρα και τις παροχές των 1,5 δισ. ευρώ

Πυρκαγιές: Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης το 2025 – Οι απώλειες στην Ελλάδα

Στη «γραμμή εκκίνησης» το mega «Project Voria» των Λασκαρίδη - Κόκκαλη στο Μαρούσι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider