Η Ford σχεδιάζει να απολύσει 1.000 εργαζόμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ford σχεδιάζει να απολύσει 1.000 εργαζόμενους
«Η μετάβαση (στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων) απαιτεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και πουλάμε τα οχήματα Ford και θα επηρεάσει την οργανωτική δομή και τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε στο μέλλον».

Η Ford σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της στην Κολονία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους στη Γερμανία και έχει τονίσει πως η μετάβαση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων απαιτεί «σημαντικές αλλαγές» στον τρόπο παραγωγής των αυτοκινήτων της.

«Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις εικασίες για την πιθανή αναδιάρθρωση της Ford στην Ευρώπη» ανέφερε ένας εκπρόσωπος σε γραπτή ανακοίνωσή του. «Η μετάβαση (στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων) απαιτεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και πουλάμε τα οχήματα Ford και θα επηρεάσει την οργανωτική δομή και τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε στο μέλλον», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες όταν οριστικοποιηθούν τα σχέδια της εταιρείας και ενημερωθούν πρώτα οι εργαζόμενοι.

Η Ford επενδύει περίπου 2 δισ. δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου της στην Κολονία –όπου παράγονται τα αυτοκίνητα Ford Fiesta, μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων– για την κατασκευή ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2030 θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη και σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά και τέσσερα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα μέχρι το 2024.

Λόγω των ανησυχητικών εξελίξεων, έχει προγραμματιστεί συνέλευση των 14.000 εργαζομένων την Δευτέρα όπως αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων τα ξημερώματα στη Γλυφάδα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχεται app που θα «βρίσκει» τα ελεύθερα σημεία φόρτισης

Καραμανλής: Πολύ σημαντική δουλειά στον χώρο του αυτοκινήτου - Ραγδαία η αύξηση της ηλεκτροκίνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider