Ericsson: Κάτω από τις προσδοκίες τα κέρδη - Δυσοίωνες προβλέψεις για το πρώτο μισό του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Κάτω από τις προσδοκίες τα κέρδη - Δυσοίωνες προβλέψεις για το πρώτο μισό του 2023
Mε τη σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να κάνει λόγο για οικονομικές αβεβαιότητες σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη της Ericsson για το δ' τρίμηνο του 2022, με τη σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να κάνει λόγο για οικονομικές αβεβαιότητες σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Τα κέρδη της εταιρείας που διαμοιράζονται στους μετόχους διαμορφώθηκαν σε 6,07 δισ. σουηδικών κορονών (558,2 εκατ. δολάρια) έναντι 10,08 δισ. κορονών στο δ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 7,05 δισ. κορονών.

Οι πωλήσεις της Ericsson διαμορφώθηκαν στα 86 δισ. κορονών, αυξημένες κατά 21% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές ανάμεναν πωλήσεις 84,78 δισ. κορονών, σύμφωνα με το MarketWatch.

Οι πωλήσεις εξοπλισμού δικτύων αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσιο επίπεδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ο αντίκτυπος του πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους που έχει ανακοινώσει θα αρχίσει να φαίνεται από το β' τρίμηνο του 2023. Παράλληλα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως «αναμένουμε μειωμένα περιθώρια κέρδους κατά το πρώτο μισό του 2023 λόγω των αλλαγών στο μείγμα των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων μας», όπως είπε ο CEO της Ericsson, Μπόρχε Εκχόλμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Χάκερς υπέκλεψαν δεδομένα από 37 εκατ. πελάτες της T-Mobile

TikTok: Προειδοποίηση από την ΕΕ για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες για τα social media

gazzetta
gazzetta reader insider insider