Mandate από τη Eurobank για senior preferred ομόλογο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mandate από τη Eurobank για senior preferred ομόλογο
Mandate στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Bank, έδωσε η Eurobank ώστε να «τρέξουν» τη διαδικασία έκδοσης νέου senior preferred τίτλου.

Mandate στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Bank, έδωσε η Eurobank ώστε να «τρέξουν» τη διαδικασία έκδοσης ενός νέου senior preferred τίτλου.

Πρόκειται για έκδοση τύπου 6NC5, δηλαδή εξαετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα πέντε έτη.

Η νέα ομολογιακή έκδοση της Eurobank αναμένεται να λάβει αξιολόγηση «Ba3» από την Moody’s, «Β+» από τη Standard & Poor's και «Β+» από τη Fitch.

Να σημειωθεί πως η Eurobank προέβη τον Ιούνιο του 2022 σε έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,375%, αυξημένο έναντι της αντίστοιχης έκδοσης του Σεπτεμβρίου 2021 (τοκομερίδιο 2,25%), ενώ στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους προχώρησε στην έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated Tier 2), ύψους 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 10%.

Η νέα έκδοση από την τράπεζα έρχεται να ενισχύσει τα περιθώρια των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL), με την Axia να εκτιμά ότι η Eurobank θα φτάσει στο 27,4% αναφορικά με το δείκτη MREL έως το 2025, με δυνατότητα να ξεπεράσει τον συνολικό στόχο του 27,27%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηχηρό «καμπανάκι» EBA σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία για τα MREL

Ισχυρή ζήτηση για το νέο 10ετές ομόλογο - Πάνω από 20,5 δισ. ευρώ οι προσφορές, στο 4,4% το επιτόκιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider