Η Vodafone ετοιμάζεται για αρκετές εκατοντάδες απολύσεις στο Λονδίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Vodafone ετοιμάζεται για αρκετές εκατοντάδες απολύσεις στο Λονδίνο
Vodafone
Προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη.

Η βρετανική πολυεθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Vodafone Group Plc σχεδιάζει να προχωρήσει σε αρκετές εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων της, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν την έδρα τους στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο, προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η οποία επικαλείται πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Η πληροφορία αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση τον Νοέμβριο του 2022 από τη διοίκηση της εταιρίας πως θα λάβει μέτρα εξοικονόμησης κόστους ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ λόγω της επιδείνωσης της προοπτικής της αγοράς.

Έκτοτε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικ Ριντ παραιτήθηκε, καθώς η θητεία του σημαδεύτηκε από τη μεγάλη πτώση της τιμής των μετοχών της —σχεδόν υποδιπλασιάστηκε— και το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε δυσαρέσκεια για την πορεία της εταιρείας επί των ημερών του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Vodafone συμφώνησε η θυγατρική της στην Ουγγαρία να εξαγοραστεί από την 4iG και στο ουγγρικό κράτος έναντι 1,7 δισεκ. ευρώ σε μετρητά, συμφωνία που είχε αναγγελθεί αρχικά τον Αύγουστο του 2022.

Η Vodafone δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Έγινε μείωση 40% στις αποδοχές του Τιμ Κουκ -Έπαιρνε πολλά για τους θεσμικούς μετόχους

Κίνα: Εμπορικό πλέονασμα-ρεκόρ το 2022 -Υποχώρησαν οι εισαγωγές από ΕΕ και ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider