Tesla: «Παγώνει» την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: «Παγώνει» την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη
Ο κολοσσός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδίαζε να αναστείλει την παραγωγή του Model Y στο εργοστάσιο από τις 25 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου.

Η Tesla ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη το Σάββατο, ακυρώνοντας την πρωινή βάρδια και λέγοντας σε όλους τους εργαζόμενους να σχολάσουν.

Η αναστολή έρχεται εν μέσω ενός αυξανόμενου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού αφού η Κίνα χαλάρωσε την πολιτική της για μηδενικό COVID νωρίτερα αυτό το μήνα, μια απότομη κίνηση που χαιρετίστηκε από τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, αλλά διαταράσσει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρηματικές δραστηριότητες βραχυπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τo Reuters, τόσο οι εργαζόμενοι στην Tesla όσο και οι προμηθευτές της έχουν νοσήσει από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Το εργοστάσιο της Σαγκάης είχε επικεντρωθεί στην κατασκευή μοντέλων για εξαγωγή την τελευταία εβδομάδα και αποτελεί τον σημαντικότερο και παραγωγικότερο κόμβο για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ.

Ο κολοσσός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδίαζε να αναστείλει την παραγωγή του Model Y στο εν λόγω εργοστάσιο από τις 25 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Καμπανάκι» για την αγορά ακινήτων - Νέα αναζωπύρωση της πανδημίας

Handelsblatt: Οι «εξαιρετικά αξιόπιστοι» Έλληνες εφοπλιστές για το LNG της Ευρώπης

Ολοταχώς προς τη χειρότερη χρονιά της από το Brexit του 2016 η στερλίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider