Απολύσεις από την Goldman Sachs - Κόβονται τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απολύσεις από την Goldman Sachs - Κόβονται τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας
Η ράπεζα αντιμετωπίζει υψηλά λειτουργικά κόστη, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως η Goldman θα έχει μείωση κερδών κατά 44% για το σύνολο του 2022.

Σε περικοπές θέσεων εργασίας προχωρά η Goldman Sachs, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, καθώς η αμερικανική τράπεζα προσπαθεί να περιορίσει το μέγεθος του κλάδου καταναλωτική τραπεζικής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πλάνο της Goldman είναι να καταργήσει τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι περικοπές έρχονται καθώς η τράπεζα αντιμετωπίζει υψηλά λειτουργικά κόστη, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως η Goldman θα έχει μείωση κερδών κατά 44% για το σύνολο του 2022.

Σημειώνεται πως το συνολικό προσωπικό της τράπεζας ξεπέρασε τα 49.000 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το γ' τρίμηνο του 2022. Πρόκειται για μια αύξηση 34% σε σχέση με τους υπαλλήλους που είχε η τράπεζα το 2018.

Πρόσφατα, ο CEO της Goldman, Ντέιβιντ Σόλομον, δήλωσε πως «μπορούμε να υποθέσουμε πως έχουμε δυσκολίες μας μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί με τους οικονομικούς πόρους, με το μέγεθος και το αποτύπωμα του οργανισμού» σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περικοπές θέσεων εργασίας, όπω κάνουν πολλές μεγάλες επιχειρήσεις της Δύσης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ισραηλινή Playtika απολύει το 15% των υπαλλήλων της παγκοσμίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider