Goldman Sachs: Στο τραπέζι οι απολύσεις προσωπικού λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Στο τραπέζι οι απολύσεις προσωπικού λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας
Ο επικεφαλής του επενδυτικοί οίκου είπε πως «μπορούμε να υποθέσουμε πως έχουμε δυσκολίες μας μπροστά μας».

Ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέβιντ Σόλομον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων του προσωπικού του επενδυτικού οίκου λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί για το 2023.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Σόλομον είπε πως «μπορούμε να υποθέσουμε πως έχουμε δυσκολίες μας μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί με τους οικονομικούς πόρους, με το μέγεθος και το αποτύπωμα του οργανισμού» σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περικοπές θέσεων εργασίας, όπω κάνουν πολλές μεγάλες επιχειρήσεις της Δύσης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσεκτικότητα στην οποία αναφέρθηκε ο Σόλομον θα μπορούσε να σημαίνει αυξημένη εστίαση στα κόστη κάμψη στις προσλήψεις.

Η δραστηριότητα της Goldman είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομία, με τον οίκο να έχει προβλέψει κάμψη της ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει πως η Goldman θα πρέπει να λάβει κάποιες σκληρές αποφάσεις, όπως είπε ο Σόλομον, ειδικότερα απ΄τη στιγμή που δεν διαφαίνεται μια «ομαλή προσγείωση» στις ΗΠΑ. Ο Σόλομον είπε πως η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να βρεθεί σε ύφεση για το 2023, αν και οι οικονομολόγοι της Goldman υποστηρίζουν πως αυτό το ενδεχόμενο μπορεί ακόμα να αποφευχθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JP Morgan): Μια ήπια έως μεγάλη ύφεση είναι πιθανή το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider