TSMC: Αύξηση εσόδων 52% τον Νοέμβριο για τη μεγαλύτερη παραγωγό ημιαγωγών στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Αύξηση εσόδων 52% τον Νοέμβριο για τη μεγαλύτερη παραγωγό ημιαγωγών στον κόσμο
TSMC
Για το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 14,1 δισ. δολάρια.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), η μεγαλύτερη παραγωγός ημιαγωγών στον κόσμο, ανακοίνωσε ραγδαία αύξηση των εσόδων της για τον Νοέμβριο, ωθούμενη από παραγγελιές από smartphones όπως τα iPhone της Apple.

Σύμφωνα με το CNBC, η TMSC ανακοίνωσε πως τα έσοδα του Νοεμβρίου ανήλθαν σε 222,71 δισ. δολαρίων Ταϊβάν (7,27 δισ. δολαρίων), σημειώνοντας αύξηση 50,2% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021.

Η αύξηση φέρνει την TSMC πιο κοντά στο να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το δ' τρίμηνο του οικονομικού έτους, με έσοδα μεταξύ των 19,9 δισ. και των 20,7 δισ. δολαρίων. Για το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 14,1 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η TSMC κατασκευάσει τσιπ για μια σειρά μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων και για διάφορους κλάδους, από υπολογιστές και smartphone μέχρι αυτοκίνητα, φούρνους μικροκυμάτων και συσκευές υγειονομικής περίθαλψης.

Προ ημέρων η εταιρεία ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός δεύτερου εργοστασίου της στην Αριζόνα των ΗΠΑ, αυξάνοντας τις επενδύσεις της στην πολιτεία από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε 40, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσης ότι θα παράξει περισσότερα τεχνικά προηγμένα τσιπ από αυτά που αρχικά σχεδίαζε με την επένδυση της TSMC να είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη στην πολιτεία της Αριζόνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτροκίνηση: «Άνοιγμα» ζημιών για την κινεζική Li Auto, παρά τις αυξημένες τιμές

H Tesla μειώνει την παραγωγή οχημάτων στο mega εργοστάσιο της Σαγκάης για τον Δεκέμβριο

Banco Santander: Πρόστιμο 107,7 εκατ. στερλινών για αναποτελεσματικούς ελέγχους για «μαύρο χρήμα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider