Επένδυση - μαμούθ της TSMC στην Αριζόνα: 2ο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ ύψους 40 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση - μαμούθ της TSMC στην Αριζόνα: 2ο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ ύψους 40 δισ. δολαρίων
TSMC
Το άνοιγμα των εργοστασίων θα συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση της οικονομίας της Αριζόνα, η οποία επλήγη σκληρά από την πανδημία. Το Φοίνιξ είχε ποσοστό ανεργίας 6,5% το 2020 ενώ μειώθηκε έκτοτε στο 3,2%.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing ανακοινώνει το άνοιγμα ενός δεύτερου εργοστασίου της στην Αριζόνα, αυξάνοντας τις επενδύσεις της στην πολιτεία από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε 40, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσης ότι θα παράξει περισσότερα τεχνικά προηγμένα τσιπ από αυτά που αρχικά σχεδίαζε με την επένδυση της TSMC να είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη στην πολιτεία της Αριζόνα.

Τα τσιπ χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από υπολογιστές και smartphone μέχρι αυτοκίνητα, φούρνους μικροκυμάτων και συσκευές υγειονομικής περίθαλψης. Με νόμο του Μπάιντεν στις αρχές Αυγούστου, δόθηκαν δισεκατομμύρια σε αντίστοιχες κατασκευάστριες εταιρίες για την παραγωγή τέτοιων τσιπ στο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, ο νόμος του Αμερικανού προέδρου αφορά 52,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια και επιχορηγήσεις σε συνδυασμό με φοροελαφρύνσεις, με στόχο την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην κατασκευή ημιαγωγών στις ΗΠΑ.

Μόλις ανοίξουν τα εργοστάσια της TSMC, θα παράγουν αρκετά τσιπ για να καλύψουν την ζήτηση των ΗΠΑ, 600.000 ετησίως. «Είναι το θεμέλιο των προσωπικών μας ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και το μέλλον των κβαντικών υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Σε εθνική κλίμακα, αυτά τα δύο εργοστάσια θα μπορούσαν να καλύψουν ολόκληρη τη ζήτηση των ΗΠΑ για τσιπ όταν ολοκληρωθούν. Αυτός είναι ο ορισμός της ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Δεν θα χρειαστεί να βασιστούμε σε κανέναν άλλον για να φτιάξουμε τις μάρκες που χρειαζόμαστε» επεσήμανε ο Ρόνι Κάτερτζι, αναπληρωτής διευθυντής βιομηχανικής πολιτικής.

«Είτε πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα είτε για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τα σχέδιά τους 18 έως 24 μήνες μπροστά. Η ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες τους δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να λειτουργήσουν επίσης εδώ» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Μπράιαν Μπρις, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Landis+Gyr: Ένας βιομηχανικός κολοσσός μια ώρα από την Αθήνα

Το HBO Max επιστρέφει στο Amazon Prime για την προσέλκυση νέων συνδρομητών

Τράπεζες: Απότομη μείωση του προσωπικού τους στην Ελλάδα – Γερασμένο το ηλικιακό προφίλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider