TotalEnergies: Αποσύρει τα στελέχη της από τη ρωσική Novatek - Πρόβλεψη για ζημιές 3,7 δισ. δολαρίων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TotalEnergies: Αποσύρει τα στελέχη της από τη ρωσική Novatek - Πρόβλεψη για ζημιές 3,7 δισ. δολαρίων 
Εν μέσω των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η γαλλική TotalEnergies ανακοίνωσε πως αποσύρει τη συμμετοχή των στελεχών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ρωσικής Novatek, στο πλαίσιο της απομείωσης της παρουσίας της σε ρωσικά assets και εν μέσω των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως «η TotalEnergies κατέχει το 19,4% της Novatek, ένα μερίδιο που δεν μπορεί να πουλήσει λόγω της ισχύουσας συμφωνία των μετοχών, καθώς αποτρέπεται να πουλήσει κάθε asset σε κάποιον από τους βασικούς μετόχους της Novatek που βρίσκονται στο καθεστώς των κυρώσεων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός.

«Τα δύο μέλη της TotalEnergies που εκπροσωπούν την εταιρεία στο Δ.Σ. της Novatek θα απέχουν από τις συνεδριάσεις του Συμβούλιου, ειδικότερα για χρηματοπιστωτικά ζητήματα. Επομένως, δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν τα καθήκοντα τους στο Δ.Σ. καθώς μπορεί να προκύψουν ζητήματα για τη διακυβέρνηση της εταιρείας. Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δ.Σ. της TotalEnergies αποφάσισε να αποσύρει τους εκπροσώπους της εταιρείας από το Δ.Σ. της Novatek, με άμεση ισχύ.

Αυτό θα οδηγήσει σε λογιστικοποίηση για ζημίες απομείωσης ύψους 3,7 δισ. δολαρίων για το δ' τρίμηνο του 2022», σημειώνει η ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Άντλησε 4,3 δισ. δολάρια πλησιάζοντας στο τέλος μιας «επώδυνης» πορείας

Banco Santander: Πρόστιμο 107,7 εκατ. στερλινών για αναποτελεσματικούς ελέγχους για «μαύρο χρήμα»

Twitter: Ο Έλον Μασκ «ξεφορτώνεται» 1,5 δισ. ανενεργούς λογαριασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider