Ομοσπονδιακή Επιτροπή μπλοκάρει τo deal των 69 δισ. δολαρίων μεταξύ Activision Blizzard - Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομοσπονδιακή Επιτροπή μπλοκάρει τo deal των 69 δισ. δολαρίων μεταξύ Activision Blizzard - Microsoft
Υπέρ της απόφασης να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 69 δισ. δολαρίων τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ.

Υπέρ της απόφασης να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 69 δισ. δολαρίων τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ, καθώς εκτιμά ότι η εξαγορά της Activision Blizzard από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό θα πλήξει τον ανταγωνισμό στην αγορά των video games.

Σύμφωνα με το CNBC, η ρυθμιστική αρχή αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες ολιγοπωλίου στην αγορά του gaming, περιορίζοντας την πρόσβαση ανταγωνιστών της Microsoft στα παιχνίδια ιδιοκτησίας της Activision.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το εύρος της αγοράς του gaming υπολογίζεται στα 200 δισ. δολάρια.

«H Microsoft έχει δείξει ότι και μπορεί και θα στερήσει περιεχόμενο από ανταγωνιστές της στον χώρο του gaming», ανέφερε η Holly Vedova, διευθύντρια του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC, σημειώνοντας παράλληλα πως «εισηγούμαστε πως η Microsoft δεν θα πρέπει να αποκτήσει έλεγχο σε κυρίαρχο ανεξάρτητο στούντιο παιχνιδιών και να το χρησιμοποιήσει πλήττοντας τον ανταγωνισμό σε δυναμικές και δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές gaming».

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, ενώ η μετοχή της Activision υποχωρούσε έως και 3,9% μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας και μια από τις 30 μεγαλύτερες εταιρικές συμφωνίες όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πλουσιότερη γυναίκα της ραπ μουσικής συμβουλεύει: «Κάντε αποταμίευση»

Οι φήμες λένε με σιγουριά ότι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ θα είναι ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον

gazzetta
gazzetta reader insider insider