«Σεισμός» στην αγορά του gaming - Η Microsoft εξαγοράζει τη δημιουργό του Call of Duty για σχεδόν 70 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σεισμός» στην αγορά του gaming - Η Microsoft εξαγοράζει τη δημιουργό του Call of Duty για σχεδόν 70 δισ. δολάρια
Με τη συμφωνία, η Microsoft γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά του gaming, βάσει εσόδων.

Για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του gaming κάνει λόγο η Wall Street Journal, με την αμερικανική εφημερίδα να αναφέρει πως η Microsoft συμφώνησε να εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, η Microsoft εκτιμά την αξία της Activision κοντά σε 70 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft προτείνει εξαγορά για 95 δολάρια ανά μετοχή της Activision ή 68,7 δισ. δολάρια για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Η τιμή αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Activision στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σημειώνεται πως η Activision, που έχει τα γνωστά παιχνίδια, Call of Duty και World of Warcraft, βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στο στόχαστρο της κριτικής για περιπτώσεις σεξουαλικών σκανδάλων.

Με την κίνηση αυτή, η Microsoft θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά του gaming, βάσει εσόδων. Σηματοδοτεί επίσης η μεγαλύτερη κίνηση του CEO της Microsoft, Satya Nadella, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναμορφώσει τον τεχνολογικό κολοσσό μέσα από μια σειρά από deals.

Μετά από το δημοσίευμα, η μετοχή της Activision έφτασε να κερδίζει 37% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Αντίθετα, η μετοχή της Microsoft έφτασε να χάνει έως και 2%.

Η Microsoft επισήμανε στην ανακοίνωσή της πως ο Bobby Kotick θα παραμείνει CEO της Activision και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα λογοδοτεί στον επικεφαλής gaming της Microsoft Phil Spencer.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Take-Two ανακοίνωσε την εξαγορά της Zynga, δημιουργού του FarmVille, για 12,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zynga: Η Take-Two εξαγοράζει τη δημιουργό του FarmVille για 12,7 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider