Στις 7 Δεκεμβρίου το 4th Family Business Conference

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 7 Δεκεμβρίου το 4th Family Business Conference
Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Palladian Conferences το 4th Family Business Conference.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Palladian Conferences, σε υβριδική μορφή, το 4th Family Business Conference, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305).

Το συνέδριο διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με χρυσούς χορηγούς την Alpha Bank και την EY Ελλάδος.

Το συνέδριο θα είναι το τελευταίο, για το 2022, της σειράς “4th Family Business Conference Conference – Towards a sustainable future” και θα ασχοληθεί με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση και διαχείρισή τους. Τα χαρακτηριστικά και τα προτερήματα εκείνα που διακρίνουν τις υγιείς οικογενειακές επιχειρήσεις, η διαδοχή και οι προτάσεις μακροημέρευσης, το Ταμείο Ανάκαμψης ως εργαλείο υλοποίησης τoυ ψηφιακού μετασχηματισμού, στήριξης των επιχειρήσεων και ανάδειξης της καινοτομίας, οι εξαγορές & συγχωνεύσεις στις οικογενειακές επιχειρήσεις, η ωρίμανση του μοντέλου διοίκησης της οικογενειακής επιχείρησης, καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη των οικογενειακών επιχειρήσεων, είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου:

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι – Προτάσεις μακροημέρευσης: τα μέλη μιας οικογενειακής επιχείρησης 3ης γενιάς μας αφηγούνται

ΕΝΟΤΗΤΑ II – Καινοτομία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Οικογενειακές Επιχειρήσεις. Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ – Εξαγορές & Συγχωνεύσεις στις οικογενειακές επιχειρήσεις: Οφέλη, κίνδυνοι & ευκαιρίες

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV – Η ωρίμανση του μοντέλου Διοίκησης της οικογενειακής επιχείρησης: στελέχωση, ενσωμάτωση και διαχείριση

ΕΝΟΤΗΤΑ V – Οικογενειακές Επιχειρήσεις: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Θα ακολουθήσει μία διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: Η αναγκαιότητα ενσωμάτωσης κριτηρίων ESG για τη συνεχή ανάπτυξη των οικογενειακών επιχειρήσεων, καθώς και ένας διάλογος με νέους επιχειρηματίες, οι εμπειρίες και τα ερεθίσματα των οποίων προήλθαν από οικογενειακές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει επίσης μία οne-to-one συζήτηση με τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, Χημικό, Οινολόγο, για την πορεία της ιστορικής οικογένειας, τις επιτυχίες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του κ. Πάνου Γρέδη, Representative of European Public Law Organization (EPLO) in Brussels, με θέμα «Προγράμματα και Χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για τις Οικογενειακές και Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)».

Συντονίστρια του συνεδρίου θα είναι η κ. Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος, Μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ, Διευθύντρια GRTimes.gr.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί και σε livestreaming στον παρακάτω σύνδεσμο: 4th Family Business Livestreaming

Εγγραφές εδώ.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Συνεδρίου (αλφαβητικά): Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), Bankwars.gr, Greennews.gr, Grtimes.gr , Mikrometoxos.gr, Theceo.gr, ThessToday.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider