Η HSBC βάζει «λουκέτο» στο 25% των καταστημάτων της στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η HSBC βάζει «λουκέτο» στο 25% των καταστημάτων της στη Βρετανία
Η τράπεζα δεν ανέφερε το πόσοι υπάλληλοι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των καταστημάτων.

Η διοίκηση της HSBC ανακοίνωσε την απόφαση της για να κλείσει 114 καταστήματα της στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο του 2023, αριθμός που αποτελεί περίπου το 1/4 των καταστημάτων της βρετανικής τράπεζας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, η κίνηση γίνεται καθώς δίνεται περισσότερο βάρος στον κλάδο της ψηφιακής τραπεζικής και καθώς η κίνηση στα φυσικά καταστήματα της στη Βρετανία έχει υποχωρήσει κατά 65% τα τελευταία 5 χρόνια.

Μετά από το «λουκέτο», η HSBC θα λειτουργεί 327 φυσικά καταστήματα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η τράπεζα δεν ανέφερε το πόσοι υπάλληλοι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των καταστημάτων.

«Η εξ αποστάσεως τραπεζική γίνεται κανόνες για τη μεγάλη πλειονότητα γύρω μας. Πέρα από το ότι μπορούμε να την κάνουμε από παντού και ό,τι ώρα θέλουμε, πολλά περισσότερα πράγματα μπορούν να γίνουν για τους πελάτες που δεν βασίζονται σε επίσκεψη στο κατάστημα» ανέφερε η Τζάκι Ούχι της HSBC.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη έγινε γνωστό ότι η HSBC αποχωρεί από την αγορά του Καναδά πουλώντας την εκεί θυγατρική της στην Royal Bank of Canada έναντι 10,04 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλες περικοπές στην H&M, με απολύσεις 1.500 υπαλλήλων

Η Amazon βγαίνει στις αγορές με ομόλογα 8 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider