ΗΠΑ: Καλύτερα των προβλέψεων τα έσοδα της Macy's στο γ' τρίμηνο - «Ανθεκτική» η ζήτηση για τις πολυτελείς μάρκες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Καλύτερα των προβλέψεων τα έσοδα της Macy's στο γ' τρίμηνο - «Ανθεκτική» η ζήτηση για τις πολυτελείς μάρκες
Προχώρησε σε εκπτωτικές προσφορές για να «ελαφρύνει» το πλεονάζον στοκ των προϊόντων της σε αθλητική και casual ένδυσης.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Macy's για το γ' τρίμηνο του 2022, με τη διοίκηση της αμερικανικής αλυσίδας λιανικών καταστημάτων να καταγράφει αυξημένη ζήτηση στα ακριβά προϊόντα της, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις δεν επηρέασαν τις συνήθειες των πλουσιότερων καταναλωτών.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 5,23 δισ. δολάρια έναντι 5,44 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 5,20 δισ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 52 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 18 σεντ ανά μετοχή.

Για το σύνολο του 2022, η διοίκηση της Macy's αναμένε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ των 4,07 δολαρίων και των 4,27 δολαρίων, έναντι 4-4,20 δολαρίων στην προηγούμενη εκτίνηση της εταιρείας. Για τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους, αναμένει έσοδα μεταξύ των 24,34 δισ. δολαρίων και των 24,58 δισ. δολαρίων.

Η Macy's ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εκπτωτικές προσφορές για να «ελαφρύνει» το πλεονάζον στοκ των προϊόντων της σε αθλητική και casual ένδυση ενώ πρόσθεσε πως οι πωλήσεις πολυτελών προϊόντων διατηρήθηκαν σε καλό επίπεδο.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Macy's έφτασε να ενισχύεται άνω του 7% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Alibaba - Απέλυσε σχεδόν 1.800 υπαλλήλους

Siemens: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 38% για τα κέρδη

Starbucks: Απεργία σε πάνω από 100 καταστήματα, ανήμερα της Red Cup Day

gazzetta
gazzetta reader insider insider