Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Cisco - Πλάνο αναδιάρθρωσης και απολύσεις προσωπικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα της Cisco - Πλάνο αναδιάρθρωσης και απολύσεις προσωπικού
Ανακοίνωσε ένα νέο πλάνο αναδιάρθρωσης του ομίλου, θέτοντας στην άκρη ένα ποσό 600 εκατ. δολαρίων.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα έσοδα της Cisco στη χρήση του α' τριμήνου του οικονομικού έτους, με την αμερικανική εταιρεία δικτύων να ανακοινώνει ένα νέο πλάνο αναδιάρθρωσης του ομίλου, θέτοντας στην άκρη ένα ποσό 600 εκατ. δολαρίων, ενώ πρόκειται να περικόψει περίπου το 5% του συνολικού της προσωπικού, μετέδωσε το Reuters.

Τα συνολικά έσοδα της Cisco διαμορφώθηκαν σε 13,63 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα 13,31 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 2,7 δισ. δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 3 δισ. δολαρίων ή 70 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρήσης. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 86 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν τα 2 σεντ ανά μετοχή.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της Cisco αναμένει ετήσια ανάπτυξη εσόδων μεταξύ του 4,4% και του 6,5%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση εσόδων μεταξύ του 4% και του 6%. Για τα προσαρμοσμένα κέρδη στο σύνολο του οικονομικού έτους, αναμένει πως θα διαμορφωθούν μεταξύ των 3,51 δολαρίων και των 3,58 δολαρίων, ενώ στην προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για ένα ποσό μεταξύ των 3,49 δολαρίων και των 3,56 δολαρίων.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως το πλάνο αναδιάρθρωσης θα ξεκινήσει από το β' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023. Σε σχετική ανακοίνωση, η Cisco υποστηρίζει πως το πλάνο «δεν αφορά τη μείωση του προσωπικού. Στην πραγματικότητα, θα έχουμε περίπου τους ίδιους υπαλλήλους στο τέλος του οικονομικού έτους όσους με αυτούς που ξεκινήσαμε το οικονομικό έτος.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Cisco έφτασε να ενισχύεται έως και 5% μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Dell θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής από τους μετόχους της

Nvidia: Πάνω από τις προσδοκίες τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Έχασε» τον στόχο για τα κέρδη

Ενισχυμένα τα έσοδα της Burberry - Ωφελήθηκε από τον τουρισμό στην Ευρώπη και το ισχυρό δολάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider