Βρετανία: H ενεργειακή κρίση έφερε αύξηση κερδών 221% στην SSE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: H ενεργειακή κρίση έφερε αύξηση κερδών 221% στην SSE
Εν μέσω της ανόδου των τιμών ενεργειάς στη χώρα που έχουν «επιταχυνθεί» από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ενεργειακή εταιρεία SSE με έδρα τη Βρετανία κατέγραψε αλματώδη αύξηση κερδών για το οικονομικό εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος του Σεπτέμβριου, εν μέσω της ανόδου των τιμών ενέργειας στη χώρα που έχουν «επιταχυνθεί» από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, τα προ φόρων κέρδη της SSE έφτασαν τα 559 εκατ. στερλίνες, αυξημένα κατά 221% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 42 πένες ανά μετοχή, έναντι 11 πενών ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο του οικονομικού έτους θα διαμορφωθούν τουλάχιστον σε 1,2 στερλίνες.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως προσπαθεί να πουλήσει το 25% των assets μετάδοσης ισχύος που διαθέτει, ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για την παραγωγή περισσότερης ενέργειας από ΑΠΕ. Η πώληση μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η SSE κατασκευάζει το παράκτιο αιολικό πάρκο Seagreen, που όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Siemens Energy - Δεν θα διανείμει μέρισμα λόγω των οικονομικών «προκλήσεων»

Μετά από την Ολλανδία, η Deliveroo αποχωρεί οριστικά και από την Αυστραλία

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στη Βρετανία - Ξεπέρασε το 11% τον Οκτώβριο, υψηλό 41 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider