Toshiba: Απώλειες 75% στα λειτουργικά κέρδη - Στο επίκεντρο η εξαγορά της εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toshiba: Απώλειες 75% στα λειτουργικά κέρδη - Στο επίκεντρο η εξαγορά της εταιρείας
Η διοίκηση της Toshiba «έκοψε» σχεδόν κατά 25% τον στόχο για τα κέρδη στο σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώνεται τον Μάρτιου του 2023.

Καθίζηση σημείωσαν τα κέρδη της Toshiba για το β' τρίμηνο του οικονομικού έτους, με την ιαπωνική εταιρεία να καταγράφει μείωση των λειτουργικών κερδών της κατά 75% σε ετήσια βάση.

Για το Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 7,5 δισ. γιέν (53,2 εκατ. δολάρια) ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν 36,9 δισ. γιεν.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, η διοίκηση της Toshiba «έκοψε» σχεδόν κατά 25% τον στόχο για τα κέρδη στο σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώνεται τον Μάρτιου του 2023, αναμένοντας πλέον κέρδη 125 δισ. γιεν, όπως μετέδωσε το Reuters.

H Toshiba έχει επηρεαστεί αρνητικά από τη μείωση ζήτησης για smartphones και pc, εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού, των γεωπολιτικών εντάεσων και των lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα της Toshiba ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στις προσπάθειες εξαγοράς της εταιρείας.

Ένα κονσόρτιουμ επενδυτών, με επικεφαλής την Japan Industrial Partnes κατέθεσε πρόσφατα πρόταση εξαγοράς της εταιρείας ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Ακόμα, το κρατικό fund της Ιαπωνίας JIC βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατάθεση πρόταση εξαγοράς της τεχνολογικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Monte dei Paschi: Ζημίες 387,7 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο - Αποχώρησαν πάνω από 4.000 υπάλληλοι 

gazzetta
gazzetta reader insider insider