Στα δικαστήρια Dell - Αυστραλία για εκπτωτικές προσφορές σε οθόνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα δικαστήρια Dell - Αυστραλία για εκπτωτικές προσφορές σε οθόνες
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως η αυστραλιανή θυγατρική της Dell έχει υιοθετήσει παραπλανητικές πρακτικές σε ό,τι αφορά το κόστος για την αγορά επιπρόσθετης (add-on) οθόνης. 

Στα δικαστήρια θα σύρει τον αμερικανικό τεχνολογικό «κολοσσό» Dell η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αυστραλίας, σύμφωνα με το Reuters. Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, πως η αυστραλιανή θυγατρική της Dell έχει υιοθετήσει παραπλανητικές πρακτικές σε ό,τι αφορά το κόστος για την αγορά επιπρόσθετης (add-on) οθόνης.

Συγκεκριμένα η επιτροπή ανταγωνισμού και καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC) σε ανακοίνωση της ανέφερε πως από τον Αύγουστο του 2019 έως το Δεκέμβριο του 2021, η Dell Australia έκανε ψευδείς ή παραπλανητικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σχετικά με εν δυνάμει εξοικονόμηση κόστους από τον καταναλωτική αν αποκτούσε add on οθόνη μαζί με υπολογιστή. «Η ACCC υποστηρίζει πως οι οθόνες δεν πωλήθηκαν στη μειωμένη τιμή που αναφερόταν στην ιστοσελίδα για το μεγαλύτερο διάστημα της εν λόγω περιόδου και σε ορισμένες περιπτώσεις η τιμή της add-on οθόνης ήταν υψηλότερη από το αν αγοραζόταν ξεχωριστά και όχι στην προσφορά».

Σε απάντηση της η Dell ανέφερε πως το εν λόγω θέμα αφορά 2.100 καταναλωτές λόγω λάθους στις εσωτερικές τιμολογιακές διαδικασίες που οδήγησε στην ανάρτηση λαθεμένων πληροφοριών στην ιστοσελίδα. Η εταιρεία πρόσθεσε πως εργάζεται επισταμένως για την αναβάθμιση των συστημάτων της για να αποφευχθεί αντίστοιχο λάθος στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Societe Generale για το γ' τρίμηνο

Κυρώσεις: «Σταθερό» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ και τους G7

gazzetta
gazzetta reader insider insider