Panasonic: «Βουτιά» 11% στα κέρδη β' τριμήνου - Καλύτερα από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Panasonic: «Βουτιά» 11% στα κέρδη β' τριμήνου - Καλύτερα από τις εκτιμήσεις
Μπορεί να κατέγραψε διψήφια πτώση όμως τα πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο.

Η Panasonic ανακοίνωσε πτώση 11% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, ωστόσο, οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν μεγαλύτερη «βουτιά».

Ειδικότερα, η ιαπωνική εταιρεία κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 86,1 δισεκατομμυρίων γιεν (582,54 εκατομμύρια δολάρια) τους μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, έναντι 81,6 δισεκατομμυρίων γεν που προέβλεπαν εννέα αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τα κέρδη για το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν ανέρχονταν σε 96,8 δισ. γεν.

Η ιαπωνική επιχείρηση προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τη λειτουργική κερδοφορία της στο σύνολο του έτους, αναμένοντας πλέον κέρδη 320 δισ. γεν έναντι 360 δισ. γεν, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών να προβλέπουν κέρδη ύψους 349,9 δισ. γεν, σύμφωνα με το Reuters.

Η στροφή και η Tesla

Παρόλο που έχει ταυτίσει το όνομά της με τα ηλεκτρονικά είδη και τις συσκευές, η Panasonic τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή ανταλλακτικών και στην παροχή υπηρεσιών σε άλλες επιχειρήσεις, όπως μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla.

O επιχειρηματικός όμιλος γνωστοποίησε τον Ιούλιο ότι επέλεξε το Κάνσας ως τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο που θα προμηθεύει με μπαταρίες κατά κύριο λόγο την Tesla, ενώ σχεδιάζει μεγάλες τεράστιες επενδύσεις στις ΗΠΑ καθώς εκεί υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση.

Τη Δευτέρα ανακοίνωσε επίσης πως η κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών στο Κάνσας θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και σκοπεύει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή έως τα τέλη Μαρτίου 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

LG: Έσοδα-ρεκόρ στο γ' τρίμηνο λόγω οικιακών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Ρεύμα: Ξεμπλόκαρε η ανάκτηση των υπερεσόδων των παραγωγών – Στα 460 εκατ. η εισφορά

Αναθεωρείται η διαδικασία πιστοποίησης χρηστών του Twitter;

gazzetta
gazzetta reader insider insider